Έργα του Banksy πωλήθηκαν για 2,4 εκατ. ευρώ – Θα τα δώσει σε νοσοκομείο στη Βηθλέεμ

Έργα του Banksy πωλήθηκαν για 2,4 εκατ. ευρώ – Θα τα δώσει σε νοσοκομείο στη Βηθλέεμ
Twitter (@BIPisOn)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το αποτέλεσμα δημοπρασίας για έργα του Banksy. Τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε νοσοκομείο παίδων της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.

Ένα τρίπτυχο του γνωστού ακτιβιστή και καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy, για τη μεταναστευτική κρίση, πωλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ) από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, που φιλοξενεί ακόμα έργα του Πικάσο, του Ρέμπραντ κ.ά, σύμφωνα με τον Guardian.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία απεικονίζουν κλασικά θαλασσινά τοπία του 19ου αιώνα με παρατημένα σωσίβια και σωστικές λέμβους, θα δοθούν σε ένα νοσοκομείο στη Βηθλεέμ.

Οι τρεις πίνακες που αποτελούν το έργο “Mediterranean Sea View 2017” (Θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, 2017) αποτελούν απάντηση του καλλιτέχνη στη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη από τη δεκαετία του 2010. Πρόκειται για κλασικά θαλασσινά τοπία του 19ου αιώνα τα οποία έχουν προσθήκες που παραπέμπουν στην νεώτερη μεταναστευτική ιστορία, όπως σωσίβια και σωστικές λέμβους.

Οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμύριου στερλινών (883.000 και 1,3 εκατομμύριο ευρώ), ωστόσο η τελική διαμάχη δύο ανώνυμων αγοραστών ξεπέρασε κάθε φαντασία φτάνοντας στην τελική τιμή των 2,2 εκατομμυρίων στερλινών, τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που έχει πωληθεί έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Μετά τη δημιουργία του έργου το 2017, το τρίπτυχο είχε εκτεθεί στη Βηθλεέμ, στο ξενοδοχείο «The Walled Off» που άνοιξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, όπου όλα τα δωμάτια έχουν θέα στο τείχος που έχει υψώσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Όπως ανακοίνωσε ο Banksy θα δώσει το σύνολο των εσόδων στο παλαιστινιακό νοσοκομείο BASR της Βηθλεέμ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια νέα μονάδα για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων και την αγορά εξοπλισμού παιδιατρικής αποκατάστασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα