Το Facebook ανακαλεί και επιτρέπει δημοσίευση εικόνας από δίσκο των Led Zeppelin

Το Facebook ανακαλεί και επιτρέπει δημοσίευση εικόνας από δίσκο των Led Zeppelin
Το επίμαχο εξώφυλλο Youtube

"Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία εμβληματική εικόνα στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής. Επομένως, επαναφέρουμε τις δημοσιεύσεις που διαγράψαμε", αναφέρει το Facebook σε δημοσίευμα μετά την προσωρινή απαγόρευση της αμφιλεγόμενης εικόνας.

Πριν μία εβδομάδα περίπου, όταν η μουσική ιστοσελίδα Ultimate Classic Rock δημοσίευσε στο Facebook εικόνα από το εξώφυλλο του άλμπουμ “Houses of the Holy” του Led Zeppelin, που σχεδιάστηκε από τον Aubrey Powell και παρουσιάζει γυμνά ανήλικα παιδιά να ανεβαίνουν την Giant’s Causeway, με έκπληξη είδε ότι το Μέσο δικτύωσης το διέγραψε.

Η απαγόρευση της iconic και αμφιλεγόμενης εικόνας που αποτυπώνει την γοητεία της φυσικής και παιδικής αθωότητας, ξεσήκωσε τους χρήστες του Facebook, που έσπευσαν να καταγγείλουν το γεγονός και να τα βάλουν με τη διαχείριση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

“Εφόσον παιδιά ηλικίας 13 ετών χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram και η εφαρμογή είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους, υπάρχουν κάποιοι κανόνες σχετικά με τη γύμνια και την προκλητικότητα που θα πρέπει να ακολουθούμε”, έγραψε σε απάντηση στο Ultimate Classic Rock η Jessica Oda, εκπροσωπώντας το Facebook.

Το Facebook πρόσθεσε: “Το γυμνό μπορεί να κοινοποιηθεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης και της διαμαρτυρίας, της ευαισθητοποίησης σχετικά με κάποιο θέμα, για εκπαιδευτικούς ή ιατρικούς λόγους. Όμως σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να αποφύγουμε την κοινοποίηση εικόνας που έχει σεξουαλικό περιεχόμενο με ανήλικα” και με αυτό διέγραψε την εικόνα.

Τελικά οι καταγγελίες των χρηστών έκαναν τη διαχείριση του Facebook να αλλάξει γνώμη ανακαλώντας την απόφασή του να διαγράψει την επίμαχη εικόνα γράφοντας:

«Το Facebook αποκλείει από τις σελίδες του τις γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων. Η εν λόγω όμως αποτύπωση αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακαλούμε την απόφασή μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα