Αλέκα Κανελλίδου: Το Crazy Girl της Ζωής Λάσκαρη και το τραγούδι στην ταινία “Επιχείρηση Απόλλων” 

Αλέκα Κανελλίδου: Το Crazy Girl της Ζωής Λάσκαρη και το τραγούδι στην ταινία “Επιχείρηση Απόλλων” 
Λάσκαρη - Γεωργίτσης / Οι θαλασσιές οι χάντρες” 1967 ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Τη φωνή της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη στην ταινία “Οι θαλασσιές οι χάντρες” ντουμπλάρει η Αλέκα Κανελλίδου, όπως αποκάλυψε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου, η οποία συμμετέχει φέτος στο μιούζικαλ “Γεια” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, έκανε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στην εκπομπή “Studio 4” της ΕΡΤ και μας θύμισε δύο ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και… μία επέτειο.

Η Κανελλίδου έκανε την πρώτη μεγάλη της επιτυχία με τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1974 και το τραγούδι “Άσε με να φύγω”. “Εγώ το μόνο πράγμα που ξέρω να κάνω είναι να τραγουδάω. Τα περισσότερα νέα τραγούδια δεν έχουν αντοχή” σχολίασε η Αλέκα Κανελλίδου, ενώ είπε ακόμα ότι δεν έχει κάνει ποτέ της μαθήματα τραγουδιού.

Στον καναπέ του Studio 4 μίλησε για την μακρά πορεία της στο τραγούδι και τους μεγάλους σταθμούς της ζωής, ενώ αποκάλυψε και ένα άγνωστο σε πολλούς στοιχείο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Στο Crazy Girl είμαι εγώ πρώτη φωνή και η κόρη της Δανάης, της γνωστής, δεύτερη φωνή. Η εποχή εκείνη του ’66-67, παιδιά εμείς, η Λάσκαρη θεά. Υπήρχε ένα παραμύθι γύρω από αυτή την ιστορία. Να πουν ότι δεν τραγουδάει η Λάσκαρη; Ποτέ. Γι’ αυτό στους τίτλους της ταινίας δεν υπήρχε ποτέ το όνομά μου” είπε η Αλέκα Κανελλίδου αναφερόμενη φυσικά στην ταινία της Finos Films “Οι θαλασσιές οι χάντρες”.




Πώς “ντούμπλαρε” τη Ζωή Λάσκαρη στο Crazy Girl

Κανείς δεν ήξερε για πολλά χρόνια ότι εγώ είχα τραγουδήσει το Crazy Girl. Όπως και το κομμάτι της Έλενας Ναθαναήλ στο ‘Επιχείρηση Απόλλων’, δεν ξέρω αν υπήρχε το όνομά μου στους τίτλους. Ήταν συνήθεια της εποχής. Αυτοί οι σκηνοθέτες τότε έφτιαχναν ένα παραμύθι, ότι τραγουδάει πολύ ωραία η Έλενα, τραγουδάει πολύ ωραία η Ζωίτσα. Καλή τους ώρα και στις δύο” είπε την τηλεοπτική της συνέντευξη η Αλέκα Κανελλίδου.

Θυμίζουμε ότι στις 12 Δεκεμβρίου ήταν η επέτειος από τη γέννηση της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη (γενν. 12/12/1944), και η Φίνος Φιλμ την τίμησε με ένα πολύ όμορφο βίντεο.

Μία από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις της στον κινηματογράφο έγινε στην κωμωδία της Φίνος Φιλμ “Οι θαλασσιές οι χάντρες” το 1967, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Φώτης (Φαίδων Γεωργίτσης), είναι πρώτο μπουζούκι στην ταβέρνα του “Αποστόλη”. Κάποια μέρα, όμως, στην γειτονιά τους ανοίγει ένα νέο κέντρο με μοντέρνα μουσική στο οποίο τραγουδάει ένα γυναικείο συγκρότημα με τραγουδίστρια την Μαίρη (Ζωή Λάσκαρη). Η σύγκρουση στα είδη μουσικής που υπηρετούν ο Φώτης και η Μαίρη είναι μεγάλη, αλλά ο έρωτας θα έρθει για να λύσει κάθε διαφορά…

Λάσκαρη - Γεωργίτσης / Οι θαλασσιές οι χάντρες” 1967 ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας “Διπλοπενιές” από την εταιρία Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, ο Φίνος επιβάλλει στον Δαλιανίδη να βάλει περισσότερα ελληνικά στοιχεία στα μιούζικαλ και να καταργήσει το σινεμασκόπ. Στόχος ήταν η ξένη αγορά και η απόφαση του Φίνου λειτούργησε.

Η ταινία προβλήθηκε στις Κάννες με τίτλο “Les Perles Grecques” και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, αφού οι παπαράτσι κυνηγούσαν τη Ζωή Λάσκαρη για να απαθανατίσουν κάθε της κίνηση. Λίγο αργότερα, όπως διαβάζουμε στον επίσημο ιστότοπο της Finos Film, η ταινία προβλήθηκε μεταγλωττισμένη στη Γαλλία.

“Επιχείρησις Απόλλων”

Η Κανελλίδου “ντουμπλάρει” και το τραγούδι της Έλενας Ναθαναήλ στην ελληνοσουηδική συμπαραγωγή μεγάλου μήκους του 1968 “Επιχείρησις Απόλλων” σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Ένας νεαρός Γερμανός πρίγκιπας (Τόμας) που επισκέπτεται την Ελλάδα ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό (Έλενα Ναθαναήλ) και το σκάει από την θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δυο μόνο ημέρες.

Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, όμως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε το τραγούδι “Summer dream”, το οποίο ερμηνεύει στα αγγλικά η Αλέκα Κανελλίδου, στα πρώτα της βήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα