Eurovision: Η Σουηδία προτίθεται να αναλάβει τον διαγωνισμό του 2023, αν κερδίσει φέτος η Ουκρανία

Eurovision: Η Σουηδία προτίθεται να αναλάβει τον διαγωνισμό του 2023, αν κερδίσει φέτος η Ουκρανία
Kalush Orchestra youtube printscreen

Η Στοκχόλμη δηλώνει έτοιμη να διοργανώσει την Eurovision 2023, σε μια ενδεχόμενη νίκη της Ουκρανίας στον φετινό διαγωνισμό.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Τορίνο της Ιταλίας, προβάλλεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη με βάση τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Το ερώτημα, όμως, είναι σε ποια χώρα θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός του 2023 αν τελικά επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά. Μπορεί οι Kalush Orchestra στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις τεχνικές τους πρόβες να δήλωσαν πως μια νέα Ουκρανία, αναγεννημένη από τις στάχτες του πολέμου θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό, τα πράγματα όμως δεν θα είναι τόσο απλά για την EBU.

Όπως γράφει ο ogaegreece, σε σημερινές της δηλώσεις της, η υπουργός οικονομικών της Σουηδίας, Anna König Jerlmyr δήλωσε πως παρόλο που εύχεται η Σουηδία να κερδίσει στον τελικό του Σαββάτου με την Cornelia Jakobs και το “Hold Me Closer”, εντούτοις προτίθεται να αναλάβει τον διαγωνισμό του 2023, σε περίπτωση νίκης της Ουκρανίας φέτος. Όπως δήλωσε, έχει επικοινωνήσει την πρότασή της στον πρέσβη της Ουκρανίας στη Σουηδία και έχει επαφές και με τον δήμαρχο του Κιέβου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα