Eurovision – Ουκρανία: Διάλεξαν νέους εκπροσώπους, που δεν έχουν πατήσει σε ρωσικό έδαφος

Eurovision – Ουκρανία: Διάλεξαν νέους εκπροσώπους, που δεν έχουν πατήσει σε ρωσικό έδαφος
Kalush Orchestra youtube printscreen

Μετά από σκάνδαλα, νομικά κολλήματα και ρωσικά... εμπόδια, η Ουκρανία θα συμμετάσχει κανονικά στη Eurovision 2022 με το συγκρότημα "Kalush Orchestra".

Τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο ζήτημα, σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο.

Η Alina Pash, νικήτρια του εθνικού τελικού, απέσυρε τη συμμετοχή της από την εκπροσώπηση της Ουκρανίας, μετά από κατηγορίες ότι τραγούδησε σε ρωσικό έδαφος μετά το 2014, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς της χώρας.

Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή της Ουκρανικής επιλογής την απέκλεισε, καθώς η τραγουδίστρια φέρεται να παραβίασε τους κανονισμούς της Εθνικής Επιλογής, δηλώντας ψευδή στοιχεία.

Παρακάτω η εμφάνιση στον εθνικό τελικό:

Μετά από συναντήσεις μελών της κρατικής τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, αποφασίστηκε ότι οι “Kalush Orchestra” (2οι στον εθνικό τελικό) θα εκπροσωπήσουν τελικά την Ουκρανία στη Eurovision 2022.

Το χρονικό των γεγονότων

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, η Alina Pash στέφθηκε νικήτρια του Vidbir 2022. Ωστόσο, την ίδια ημέρα, η Alina Pash κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανονισμών της Εθνικής Επιλογής.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούσαν μια εμφάνιση της τραγουδίστριας στην Κριμαία, σε ιδιωτικό πάρτι Ουκρανών υπηκόων. Με βάση τους κανονισμούς της Ουκρανίας, κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στην εθνική επιλογή, δεν πρέπει να έχει πατήσει σε ρωσικό έδαφος και κατεχόμενες περιοχές από τις 15/03/2014 και έπειτα.

Η συμμετοχή σε συναυλίες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις εκεί επίσης απαγορεύεται. Εκείνος που θα επιλεγεί, θα πρέπει να μη σχεδιάσει εκεί εμφανίσεις μετά την επιλογή του στον εθνικό τελικό και σίγουρα όχι μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της Eurovision. Μάλιστα, θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα όλοι οι διαγωνιζόμενοι που να εγγυώνται τα παραπάνω. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αυτούς, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, μετά την έρευνα που διεξήγαγε ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας, βρέθηκε ότι το έγγραφο που έδωσε η Alina Pash από την Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων ήταν πλαστό. Επομένως, αποφάσισαν να την αποκλείσουν από τη διαδικασία εκπροσώπησης της Ουκρανίας στο διαγωνισμό. Πριν όμως από αυτό, η ίδια η τραγουδίστρια, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από την εκπροσώπηση της Ουκρανίας.

Μετά από αυτή την τροπή, και σύμφωνα με το άρθρο 3.4 του Κανονισμού, σε περίπτωση που το κανάλι τερματίσει τη συμμετοχή του καλλιτέχνη που έχει επιλεγεί, έχει δικαίωμα να επιλέξει εκπρόσωπο από τους υπόλοιπους φιναλίστ του εθνικού τελικού Vidbir 2022.

Πρόταση, λοιπόν, να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία, έγινε στους “Kalush Orchestra”, που τερμάτισαν δεύτεροι στο Vidbir 2022, με το τραγούδι Stefania. Οι καλλιτέχνες αποκρίθηκαν θετικά, επομένως θα είναι εκείνοι που θα ταξιδέψουν στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο!

Ακούστε το τραγούδι τους:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα