Τα πιο περίεργα μέρη όπου έχουν γίνει συναυλίες: Από την παγωμένη Ανταρκτική στον κρατήρα ηφαιστείου

Τα πιο περίεργα μέρη όπου έχουν γίνει συναυλίες: Από την παγωμένη Ανταρκτική στον κρατήρα ηφαιστείου
Διήμερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο ηφαίστειο Sete Cidades Massif στις Αζόρες της Πορτογαλίας Pixabay

Διήμερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο ηφαίστειο Sete Cidades Massif στις Αζόρες της Πορτογαλίας με γνωστά ονόματα της μουσικής.

Σίγουρα έχουμε ξανακούσει περίεργα μέρη στα οποία μουσικά συγκροτήματα ή καλλιτέχνες έκαναν εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία. Οι Beatles έπαιξαν στην ταράτσα της δισκογραφικής τους, οι Rage Against The Machine μπροστά στο χρηματιστήριο της Wall Street, οι Metallica στην παγωμένη Ανταρκτική, οι Red Hot Chili Peppers στις πυραμίδες της Γκίζας, ο Fatboy Slim στο Σινικό τείχος και μέσα σε… ιγκλού.

Αλλά και ακόμα “χειρότερα”… ο Jamiroquai έπαιξε σε Boeing 757 στα 33.000 πόδια, οι Pink Floyd στην Πομπηία, ο Johnny Cash σε φυλακή, οι Arcade Fire μέσα σε ένα ασανσέρ στο Παρίσι και οι Sigur Ros σε εργοστάσιο παραγωγής… λαδιού ρέγγας στην Ισλανδία!

Στη λίστα με τις “περίεργες” και ενεργειακά φορτισμένες συναυλιακές τοποθεσίες σίγουρα θα έχει ξεχωριστή θέση ένας αρχαίος… κρατήρας ηφαιστείου. Οι Black Eyed Peas, Pitbull, Sting και άλλοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν στην εναρκτήρια εκδήλωση “Atlantis Concert for Earth”, τον ερχόμενο Ιούλιο, η οποία έχει μία… ιδιαιτερότητα!

Η διήμερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο ηφαίστειο Sete Cidades Massif (στις Αζόρες της Πορτογαλίας) το οποίο εξερράγη για τελευταία φορά το 1880. Ο κρατήρας λειτουργεί ως φυσικό αμφιθέατρο και βρίσκεται δίπλα σε δύο λίμνες.

Σκοπός της συναυλίας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προστασία του πλανήτη και θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Stone Temple Pilots, Bush, Mod Sun.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Νικόλ Σέρζινγκερ, που έγινε γνωστή ως μέλος του συγκροτήματος των “Pussycat Dolls“.

Σχεδιασμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Atlantis Entertainment, του Νούνο Μπέτενκορτ, κιθαρίστα του ροκ συγκροτήματος “Extreme” και παραγωγού που έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως η Rihanna και άλλοι – η διήμερη εκδήλωση φέρεται να είναι υβριδική και φιλική προς το περιβάλλον.

“Είναι καιρός να σταματήσουμε να λέμε πώς θα πεθάνουμε όλοι, αλλά αντίθετα να τους δείξουμε πώς θα ζήσουμε όλοι”

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της εκδήλωσης, ο Μπέτενκορτ εξηγεί ότι το Atlantis Concert for Earth έχει σκοπό να “επιδείξει το απίστευτο έργο με γνώμονα τις λύσεις κορυφαίων οικολόγων και οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο”, σε μια προσπάθεια “να αναστραφεί το τρέχον αφήγημα για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος από κατηγορώ, θυμό και καταδίκη στη θετικότητα“.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να λέμε σε όλους πώς θα πεθάνουμε όλοι, αλλά αντίθετα να τους δείξουμε πώς θα ζήσουμε όλοι” προσθέτει. Επιλεγμένα στιγμιότυπα από τη συναυλία θα μεταδοθούν μέσω της υπηρεσίας streaming Veeps στις 23 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα