Ο Γιάγκος Ανδρεάδης έρχεται στο Booze Cooperativa στις 28/3 έως 31/3

Ο Γιάγκος Ανδρεάδης έρχεται στο Booze Cooperativa στις 28/3 έως 31/3
Ο Γιάγκος Ανδρεάδης έρχεται στο Booze Cooperativa στις 28/3 έως 31/3 FACEBOOK

Ο ταλαντούχος Γιάγκος Ανδρεάδης θα μοιραστεί με το κοινό τη ζωγραφική του στο Booze Cooperativa από την Πέμπτη 28/3 έως την Κυριακή 31/3.

Δημιουργικός σε πολλά επίπεδα ο καθηγητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης Γιάγκος Ανδρεάδης παρουσιάζει αυτή τη φορά τη ζωγραφική του, στον πολυχώρο Booze Cooperativa ( Κολοκοτρώνη 57) από την Πέμπτη 28/3 έως τις 31/3.

Εκατό ζωγραφιές που ερμηνεύουν με εικόνες και χρώμα τα νυχτερινά του όνειρα : χαφιέδες που κυνηγούν εραστές και ποιητές στους δρόμους του ονείρου και της πραγματικότητας, ψυχές που αψηφούν τον μαύρο ήλιο στο αντικαρκινικό Μεταξά και μύστες που πατούν την φωτιά στα Αναστενάρια, στιγμές στην αγκαλιά του Αιγαίου και της μάνας Ινδίας και οι εκατό μάρτυρες εν καμίνω στο Μάτι το 2019. Ζωγραφισμένα με λάδι, τέμπερα, κραγιόνια.

Ο Γιάγκος Ανδρεάδης «έχει μια συνεχή "ημερήσια επαφή" με τα νυχτερινά όνειρά του και έχει αποκτήσει μια συνήθεια να τα ερμηνεύει με χρώμα στο χαρτί και στον μουσαμά» έχει πει ο ο ζωγράφος/ σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης. για τον συνάδελφό του. «Οργανώνει εικόνες, σχήματα και συνθέσεις που θυμίζουν τα αυθόρμητα σχέδια της σπουδαίας ψυχαναλύτριας Marion Milner και πολλές φορές στο χρώμα τα έργα του θυμίζουν την εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Soutine, μα πριν απ' όλα η ζωγραφική του αποκαλύπτει την δύναμή του να αλλάζει τον κόσμο ζωγραφίζοντάς τον».

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ FACEBOOK

Τα έργα της έκθεσης καλύπτουν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2019. Η πρώτη μεγάλη έκθεση του Γιάγκου Ανδρεάδη είχε πραγματοποιηθεί το 2003 στην Τεχνόπολη και ακολούθως,το 2006 στο Booze με περίπου εκατό έργα εμπνευσμένα από παραστάσεις τραγωδίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network