Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο ταξίδι για τον Γαλατά Χανίων

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο ταξίδι για τον Γαλατά Χανίων
To όχημα με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μπαίνει στο πλοίο της γραμμής για τα Χανιά eurokinissi

Το βράδυ της Τετάρτης, σάλπαρε από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο της τελευταίας του κατοικίας, όπως ο ίδιος θέλησε: τον Γαλατά Χανίων.

Για το τελευταίο του ταξίδι σάλπαρε το βράδυ της Τετάρτης ο Μίκης Θεοδωράκης από το λιμάνι του Πειραιά.

Η σορός του μεγάλου μουσικού, μετά από το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” για το “ύστατο χαίρε”, ταξιδεύει πλέον για τον Γαλατά Χανίων, που ο ίδιος ο Θεοδωράκης επέλεξε ως τελευταία του κατοικία, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του.

Το όχημα που μεταφέρει την σορό του σπουδαίου Έλληνα επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής λίγο πριν της επτά το απόγευμα, υπό τις ιαχές “αθάνατος” του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί και εκεί και τον εθνικό ύμνο.

Κόσμος αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, στο λιμάνι του Πειραιά INTIME

 

Στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εκεί βρέθηκε και η φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά, παίζοντας ορισμένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

H φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη INTIME

 

Εν μέσω χειροκροτημάτων και των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου της πόλης, το όχημα με τη σορό επιβιβάστηκε πρώτο στο πλοίο της γραμμής, ενώ στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Κόσμος αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, στο λιμάνι του Πειραιά eurokinissi

 

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί,  οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.

Το όχημα με την σορό του Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στο πλοίο για Χανιά eurokinissi

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα