ΠΟΘΑ: "Η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη"

ΠΟΘΑ: "Η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη"
ΑΠΕ

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αναβάλλει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αναβάλλει πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας πως "Όταν πεθαίνει ένας δημιουργός του οποίου το έργο συσπείρωσε γύρω του το λαϊκό αίσθημα στις πιο σκοτεινές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί έλλειψη σεβασμού στην μνήμη του".

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Όταν πεθαίνει ένας δημιουργός του οποίου το έργο συσπείρωσε γύρω του το λαϊκό αίσθημα στις πιο σκοτεινές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί έλλειψη σεβασμού στην μνήμη του.

Όταν έχει μεσολαβήσει ενάμισης χρόνος πανδημίας με υποχρεωτική αναστολή όλων των ζωντανών πολιτιστικών εκδηλώσεων, η αναβολή –που σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει ακύρωση- είναι ταυτόχρονα και έλλειψη σεβασμού στην καλλιτεχνική υπόσταση των συμμετεχόντων. O Πολιτισμός περιλαμβάνει και το πένθος και την ώρα ετούτη πρέπει να μπορέσει να τιμήσει τον σπουδαίο νεκρό του.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, που κάθε άλλο παρά τιμά την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και απαιτούμε οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παραγωγές που αναβλήθηκαν ή πρόκειται να αναβληθούν, να αποζημιωθούν πλήρως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μίκης Θεοδωράκης, Υπουργείο Πολιτισμού
SHARE:

24Media Network