Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του Γιάννη Πολυκανδριώτη

Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του Γιάννη Πολυκανδριώτη

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής (Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Μ. Αγγελόπουλο) και έκανε γνωστό το λαϊκό τραγούδι με περιοδείες σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιάννη Πολυκανδριώτη, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, μέλους της γνωστής οικογένειας και δημιουργός του περίφημου «Του Γιαννάκη οι πενιές».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

«Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και δάσκαλος μουσικών οργάνων, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης πέθανε σε ηλικία 73 ετών, συμπληρώνοντας 60 χρόνια από τότε που εμφανίσθηκε στο πάλκο, ως παιδί-θαύμα, σε ηλικία 13 ετών. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής (Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Μ. Αγγελόπουλο) και έκανε γνωστό το λαϊκό τραγούδι με περιοδείες σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή "Νέα Γενιά της Διασποράς", στην οποία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης τα παιδιά των Ελλήνων που έμεναν στην Αγγλία.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιάννη Πολυκανδριώτη, γιου του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφού του γνωστού μουσικοσυνθέτη Θανάση.«

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης

SHARE:

24Media Network