Among Us: Το mobile game που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του

Among Us: Το mobile game που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του
AP/Steam

Από την Alexandria Ocasio-Cortez έως ξαναμένους έφηβους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το Among Us έχει καταφέρει δικαίως να θεωρείται το μεγάλο hit στο mobile gaming.

Κλείσε τα μάτια. Θυμάσαι τις εποχές που μαζευόσασταν οι φίλοι σε ένα σπίτι, τρώγατε, πίνατε και καταλήγατε να παίζετε ‘Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο’; Τώρα μετασχημάτισε αυτή τη σκέψη σε ένα digital περιβάλλον. Καλωσήλθες στο Among Us. Ετοιμάσου να πεθάνεις πολλές, πολλές φορές.

Το hit video game του 2020, υπάρχει από τον Ιούνιο του 2018. Προοριζόταν μόνο για κινητά τηλέφωνα, με περιορισμούς στην πρόσβαση. Για αρχή, είχε από 30 έως 50 παίκτες που έπαιζαν παράλληλα. Δεν θα το έλεγες επιτυχημένο. Ώσπου εμφανίστηκε ο Covid-19 στη ζωή μας και τα live streamings του παιχνιδιού στο Twitch, την πιο δημοφιλή -σχετική- πλατφόρμα που ανήκει στην Amazon.

Aυτός ο συνδυασμός έκανε το Among Us τη χαρά της virtual κοινωνικοποίησης, με την ιδιοκτήτρια εταιρία (InnerSloth -τη συγκρότησαν τρεις φίλοι, οι Forest W, Marcus B και Amy L. που πια θέλουν βοήθεια) να μετρά αριθμούς που δεν ήξερε πως υπάρχουν. Δηλαδή,

✌ 2.5 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε μια μέρα.

✌ 13.000.000.000 views είχαν τα videos του παιχνιδιού στο Tik Tok

✌ 84.000.000 downloads σε iOS και Android, το μήνα Σεπτέμβρη και 42.000.000 downloads στο Steam, το πρώτο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα -προηγήθηκαν οι ‘παραδοσιακές δυνάμεις’, δηλαδή το Counter-Strike: Global Offensive, το Dota 2 και το PUBG.

✌ 158 εκατομμύρια ‘εγκαταστάσεις’ σε App Store και Google Play, παγκοσμίως, στο τρίτο τετράμηνο του 2020 (έως τις 14/10 που δημοσίευσε το CNBC τους αριθμούς που μέτρησε το Sensor Tower. Το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι για κινητά (My Talking Tom Friends) είχε 68 εκατομμύρια λιγότερα downloads.

✌ 650% αύξηση σε ώρες που παρακολούθησαν streams στο Twitch οι φαν’, από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Το Verge έγραψε χαρακτηριστικά πως “το Among Us δεν κάνει απλά θραύση στο Twitch, αλλά κυριαρχεί στα mobile παιχνίδια”, με την εταιρία που το ‘χει να ανακοινώνει πως σύντομα θα διέθετε νέα, βελτιωμένη έκδοση, πριν αποφασίσει να επενδύσει στην ήδη υπάρχουσα -αφού πια δεν άντεχε τον όγκο των επισκεπτών που είχε και δεν είχε προβλεφτεί εξ αρχής.
 

H Alexandria Ocasio-Cortez έχει ένα μοναδικό τρόπο να ανατρέπει κάθε κανόνα πολιτικής επικοινωνίας. AP

 

Η Alexandria Ocasio-Cortez έκανε πολιτική εκστρατεία μέσω του Among Us

Στις 19 του Οκτώβρη η βουλευτής των ΗΠΑ, Alexandria Ocasio-Cortez είχε ρωτήσει τους ‘φίλους’ της στο Twitter αν θα ήθελαν να τη δουν να παίζει Among Us στο Twitch. Δεν είχε καν λογαριασμό. Περί τους 395.7000 ανθρώπους της είπαν πως θα ήθελαν. Μετά ρώτησε “ποιος θα ήθελε να παίξουμε μαζί;” και έτσι έγινε πράξη αυτό που ‘χει 430.000 viewers. Ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κοινό, στην ιστορία της πλατφόρμας, στην κατηγορία individual gamer. Στο Νο1 είναι οι 600.000 άνθρωποι που είδαν τον (ράπερ/συνθέτη/τραγουδιστή/επιχειρηματία) Drake να παίζει Fortnight. Ο στόχος της Ocasio-Cortez ήταν να ενθαρρύνει όσους την έβλεπαν να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

Ας περάσουμε από το δια ζώσης στο digital.

Αυτό που εσύ ξέρεις ως ‘πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο’ κάνει καριέρα σε άλλες ηπείρους ως ‘Μafia’ και ‘Werewolf’ (όπου πέραν των πολιτών και των ‘μαφιόζων’, υπάρχει αστυνομικός και γιατρός εντός του γκρουπ -ο πρώτος μπορεί να ρωτά τον αφηγητή αν κάποιος συγκεκριμένος παίκτης είναι ‘μαφιόζος’ και ο δεύτερος να σώσει κάποιον, πριν κάθε ψηφοφορία).

Στο Among Us το σπίτι (όπου έχεις συνηθίσει να παίζεις αυτό το παιχνίδι) γίνεται διαστημόπλοιο, οι πολίτες είναι οι crewmates (πλήρωμα) και οι “μαφιόζοι” είναι οι imposters (απατεώνες). Η αναλογία απατεώνων και μελών είναι 1 προς 3.

Αντί του ‘αφηγητή’, την επιλογή των imposters την κάνει (τυχαία) το παιχνίδι των δύο διαστάσεων και της απεικόνισης cartoon. Αυτό στο λέω για να μην περιμένεις τίποτα τρελά γραφικά. Όλα είναι old school. Και όλοι οι παίκτες έχουν περιορισμένοι ορατότητα. Μπορούν να δουν μόνο όσους είναι σε συγκεκριμένη απόσταση, γύρω τους. Οι θεατές των streamings βλέπουν πανοραμικά τα πάντα.

Η δουλειά των μελών του πληρώματος είναι να ολοκληρώσουν τις αποστολές (συντήρησης) που τους έχουν δοθεί, όπως κινούνται σε διαστημόπλοιο (Skeld) ή σε διαστημικό σταθμό (Mira HQ) ή σε πλανήτη (Polus) -διαλέγεις και παίρνεις. Εμείς θα εστιάσουμε στον αυθεντικό χάρτη που είναι το διαστημόπλοιο.

Κατά συνέπεια, η δουλειά των απατεώνων είναι ή να κάνουν σαμποτάζ (πχ να απενεργοποιήσουν σύστημα λειτουργίας -με το crew να έχει περιορισμένο χρόνο να βρει λύση στο πρόβλημα, αλλιώς κάποιος πεθαίνει) ή να σκοτώσουν τα μέλη του πληρώματος, ώστε να μην ολοκληρώσουν τις αποστολές.

Αν πεθάνει ένας παίκτης, γίνεται φάντασμα, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η αποστολή που ‘χει αναλάβει. Είναι ορατός μόνο από τα άλλα φαντάσματα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους, παρά μέσω πολύ περιορισμένων τρόπων.

Οι imposters δεν έχουν κανονικές αποστολές. Έχουν ψεύτικες που τους δίνονται για να μην αποκαλυφτούν. Στόχος των crewmates είναι να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις. Για να θολώσει αυτή η δυνατότητα το παιχνίδι, οι imposters μπορούν να μετακινούνται όπου θέλουν στον χάρτη, χωρίς να τους δει το πλήρωμα, μέσω αεραγωγών στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο αυτοί.

Το πλήρωμα νικά όταν ολοκληρώσουν όλα τα μέλη τις αποστολές ή όταν αναγνωριστούν οι απατεώνες. Οι τελευταίοι νικούν όταν ‘σκοτώσουν’ ισάριθμα μέλη του πληρώματος ή σαμποτάρουν το διαστημόπλοιο/πλανήτη/διαστημικό σταθμό.

Τα μικρόφωνα είναι κλειστά, εκτός και αν συγκληθεί meeting. Αυτό γίνεται κάθε φορά που εντοπίζεται πτώμα, ώστε να αναφέρουν οι παίκτες τις υποψίες τους και να ονομάσουν τον πιθανό απατεώνα. Όποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους, αποβάλλεται. Meetings μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή (με το πάτημα ενός συγκεκριμένου κουμπιού), εκτός και αν είναι σε εξέλιξη σαμποτάζ.

Οι imposters επικοινωνούν μεταξύ τους με γραπτά ή φωνητικά μηνύματα. Το αυτό μπορούν να κάνουν και οι crewmates.

Βίντεο που ‘δημοσιεύτηκε’ στις 3/10 και πρόσφερε tips για να κάνεις τη δουλειά σου στο Among Us (είτε είσαι imposter, είτε μέλος του πληρώματος) έχει μέχρι σήμερα 9.500.662 views. Προηγούμενο, ανάλογο video του Clash Universe συγκέντρωσε 12.402.097 views σε ένα μήνα.

Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου παιχνίδι (με τους φίλους σου) ή να μπεις σε κάποιο από τα δημόσια που υπάρχουν διαθέσιμα. Κάθε παιχνίδι έχει το δικό του κωδικό που μπορείς να μοιραστείς με γνωστούς σου, ώστε να παίξετε μαζί -εναντίον άλλων, αγνώστων. Ο μίνιμουμ αριθμός παικτών είναι οι 4. Ο μάξιμουμ οι 10.

Όσοι διαλέξετε να ασχοληθείτε από το PC, πρέπει να δώσετε 4.99 δολάρια, για να ‘κατεβάσετε’ το Among Us από το Steam. Αυτή η εκδοχή δεν έχει διαφημίσεις, εν αντιθέσει με τη δωρεάν έκδοση που υπάρχει στα iOS και τα Android. Μπορείς να ‘ξεφορτωθείς’ τις διαφημίσεις, με 1.99 δολάρια. Υπάρχει και η δυνατότητα να διαμορφώσεις όπως θες, το ‘χαρακτήρα’ σου με διάφορα αξεσουάρ -προφανώς πληρώνοντας κάτι παραπάνω.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα