Αυτές είναι οι πόζες που πρέπει να σταματήσετε όταν βγάζετε φωτογραφίες

Αυτές είναι οι πόζες που πρέπει να σταματήσετε όταν βγάζετε φωτογραφίες
istock

Τρεις "χιλιοφορεμένες" πόζες σε φωτογραφίες που πλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εκτός μόδας.

Αν θεωρείτε ότι οι πόζες για φωτογραφίες δεν έχουν μόδα, απατάσθε. Με τις selfie και τα social media να “οργιάζουν”, οι ειδικοί στο ποζάρισμα αυξάνονται και πληθύνονται, με μία από αυτούς, την Christine Buzan να συστήνει να αποφεύγεται συγκεκριμένες γωνίες και στάσεις.

Η Buzan πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να εξασκηθούν σε πόζες για να γίνουν πιο φωτογενείς και τους καλεί να σταματήσουν τις ίδιες παλιές στάσεις.

“Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το ποζάρισμα έχει τάσεις όπως και η μόδα”, εξηγεί σε βίντεο του TikTok.

“Έτσι συγκεκριμένα πράγματα μπαίνουν και βγαίνουν από τη μόδα, και αν κάνετε κάτι που είναι εκτός μόδας οι φωτογραφίες σας μπορεί να φαίνονται λίγο παλιές”.

Υψηλής γωνίας

Στη σειρά βίντεο της όπου στοχεύει τους millennials, δηλαδή όσους είναι μεταξύ 25 και 40 ετών, η Buzan λέει στη Generation Y να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες από υψηλή γωνία.

“Όχι μόνο κάνει το σώμα σου να φαίνεται εντελώς παραμορφωμένο, για παράδειγμα, κοίτα πόσο μεγάλοι είναι οι ώμοι μου και κοίτα πόσο μικρά είναι τα γόνατά μου”, λέει μπροστά σε μια φωτογραφία της.

“Φαίνεται επίσης παλιό και απίστευτα άβολο. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με διαφορετικές γωνίες κάμερας”.

Πόζα τσαγιέρα

Στη συνέχεια η λίστα της Buzan περιλαμβάνει την πόζα τσαγιέρα, στην οποία αυτός που βγαίνει φωτογραφία τοποθετεί ένα χέρι στο ισχίο του.

“Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θέλετε να κάνετε το χέρι σας να φαίνεται μικρότερο, ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές στάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε που δεν φαίνονται τόσο ψεύτικες και αναγκαστικές”, λέει.

“Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πόζα είναι πραγματικά ένα λείψανο των ημερών μας με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, όταν δεν είχαμε απεριόριστους χώρους και δεν είχαμε τηλέφωνο με την κάμερά μας ανά πάσα στιγμή, οπότε έπρεπε να φαινόμαστε πολύ καλοί για φωτογραφίες.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο όταν βλέπουμε μια ομάδα γυναικών να κάνει αυτή τη πόζα στη σειρά. Είναι σαν “Ναι, είσαι σε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων”, γιατί ποζάρεις σαν να είσαι σε κόκκινο χαλί;”

Duck lips

Στη συνέχεια, η Buzan βάζει στο “στόχαστρό” της το Duck Lips, κατά το οποίο μοντέλα πιέζουν τα χείλη τους σαν να περιμένουν ένα φιλί.

Αυτό απλά δεν είναι χαριτωμένο, είναι πολύ αναγκαστικό, πολύ άβολο. Και θα σοκαριστείτε με το πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να δημοσιεύουν selfies με αυτή την πόζα στο Instagram τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα