Ιωάννα Τούνη: Τα απόκοσμα πλάνα από τις “Cenotes” στο Μεξικό – Τι είναι

Διαβάζεται σε 3'
Ιωάννα Τούνη
Ιωάννα Τούνη Instagram/@j.touni

Η “σκοτεινή” ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη από το Μεξικό. Ποζάρει σε ένα απόκοσμο και βραχώδες περιβάλλον, και εντυπωσιάζει.

Στο Μεξικό συνεχίζει τις διακοπές της η Ιωάννα Τούνη, η οποία ταξίδεψε μέσα στις γιορτές μαζί με τον σύντροφό της Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον μικρό Πάρη.

Το ταξίδι αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από πολλά εμπόδια, καθώς η δημοφιλής influencer είχε προχωρήσει σε ένα ξέσπασμα στα social media την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εξιστορώντας την περιπέτειά της στο αεροδρόμιο.

Η γνωστή επιχειρηματίας δημοσίευσε διάφορες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παραμονή της στην πόλη Τουλούμ. Εξωτικές παραλίες, φοίνικες, καλοκαιρινή διάθεση, πάρτι, χορός, μουσική και κοκτέιλς είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα πλάνα που μοιράζεται με τους followers της.

Ωστόσο, μεταξύ άλλων, η Ιωάννα Τούνη δημοσίευσε και ορισμένα απόκοσμα πλάνα από τις “Cenotes”, τους υπόγειους παράδεισους του Μεξικού, που αποτελούν ένα από τα βασικά αξιοθέατα που επισκέπτονται οι τουρίστες και όχι μόνο.

Πρόκειται για υπόγειες λίμνες, στις οποίες κατέβηκε με σκάλα η Ιωάννα Τούνη, όπως έδειξε μέσα από stories της τις προηγούμενες μέρες. Η ίδια πόζαρε με μαγιό στο σκοτεινό και βραχώδες περιβάλλον, ενώ μοιράστηκε διάφορα πλάνα από το σημείο.

Cenotes στο Μεξικό
Cenotes στο Μεξικό ISTOCK

Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη

Exploring Mexico.

Οι Cenotes είναι υπόγειες λίμνες, οι οποίες αρχικά ήταν σπήλαια και έπειτα κατέρρευσε η οροφή τους. Στο Μεξικό υπάρχουν παραπάνω από 10.0000 Cenotes, κάθε μία ιδιαίτερη, όλες τους απίστευτα όμορφες, γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες και βρίσκονται κυρίως μέσα στην ζούγκλα… Οι Μάγιας τις θεωρούσαν ιερούς τόπους και τις χρησιμοποιούσαν για ιερές τελετές, ακόμη και θυσίες! (Για να μαθαίνουμε και κάτι συμπεθέρες)”.

Τι είναι οι “Cenotes” στο Μεξικό

Είναι υπόγειες λίμνες, οι οποίες σχηματίζονται από την κατάρρευση του εδάφους ή των βράχων και το υπόγειο κενό που προκύπτει, το οποίο – σε πολλές περιπτώσεις – συνδέεται με ένα ενεργό σύστημα σπηλαίων. Οι “Cenotes” μπορεί να έχουν καταρρεύσει πλήρως, δημιουργώντας μια ανοιχτή πισίνα νερού, ή να έχουν καταρρεύσει μερικώς, με κάποιο τμήμα ενός βράχου να προεξέχει πάνω από το νερό.

Οι τυπικές “Cenotes” μοιάζουν με μικρές κυκλικές λιμνούλες, με διάμετρο περίπου δεκάδων μέτρων και με βραχώδεις τοίχους. Το νερό είναι συνήθως διαυγές, καθώς προέρχεται από το νερό της βροχής. Οι “Cenotes” συναντώνται στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό, ενώ κάθε χρόνο προσελκύουν τουρίστες, αλλά και δύτες σπηλαίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα