Θάνος Αλεξανδρής: Τα πιστόλια στα μπουζούκια, το “φύγε” του Γιώργου Μαρίνου και το παράπονο για το “Αυτή η νύχτα μένει”

Θάνος Αλεξανδρής: Τα πιστόλια στα μπουζούκια, το “φύγε” του Γιώργου Μαρίνου και το παράπονο για το “Αυτή η νύχτα μένει”
glomex

Πολύ ενδιαφέρουσα και "χορταστική" συνέντευξη από τον συγγραφέα του βιβλίου "Αυτή η νύχτα μένει" στο 2night Show. Γιατί "έφαγε κράξιμο" στα μπουζούκια και γιατί ήθελε να τον διώξει ο Γιώργος Μαρίνος.

Καλεσμένος του “2night Show” και του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο συγγραφέας του βιβλίου “Αυτή η νύχτα μένει”, Θάνος Αλεξανδρής που είχε μιλήσει και στο NEWS 24/7.

Ο ίδιος μίλησε για τις σπουδές του στη Νομική, την ενασχόλησή του με την υποκριτική, τη νυχτερινή ζωή στα “σκυλάδικα”, αλλά και τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο.

“Μεγάλωσα με δύο φανταστικούς γονείς που ήταν πλούσια τα συναισθήματα. Νιώθαμε πλούσιοι. Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δάσκαλος και η μητέρα μου δικηγόρος. Πέρασα στη νομική από τους πρώτους, αλλά τελικά έγινα ηθοποιός, μετά τραγουδιστής και μετά… στα σκυλάδικα”, δήλωσε αρχικά, αποκαλύπτοντας και το πώς ανακοίνωσε στους γονείς του τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο.

Πήγα κρυφά στον Κουν και παράλληλα ήμουν στην Νομική. Όταν με προσέλαβε ο Μαρίνος, που τότε εθεωρείτο η Μέδουσα το Μέγαρο Μουσικής για την Αθήνα, ήταν μεγάλη τιμή κι έκανα οντισιόν. Αλλά πώς το λέω στη μάνα μου; Τους στέλνω ένα γράμμα και τους λέω είμαι στον Μαρίνο. Τότε, αν έλεγες ότι δουλεύω με τον Γιώργο Μαρίνο στο χωριό εθεωρείτο κατάντια. Αν τους έλεγες ότι ήμουν έμπορος ναρκωτικών, θα τους φαινόταν πιο light.

Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης, τραγουδιστής, showman. Δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. Αλλά τότε στην επαρχία ήταν λίγο…Ξαφνικά ήρθαν οι δικοί μου να με δουν και τους άρεσε πολύ η παράσταση και μου έδωσαν το οκ”, εξομολογήθηκε ο Θάνος Αλεξανδρής.

Θάνος Αλεξανδρής: Γιατί ήθελε να τον διώξει ο Γιώργος Μαρίνος από τη “Μέδουσα”

Ο συγγραφέας του “Αυτή η νύχτα μένει”, το οποίο έγινε και σειρά που προβάλλεται αυτή την περίοδο από τον Alpha, αναφέρθηκε και στο “επεισοδιακό” ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον Γιώργο Μαρίνο, ο οποίος ήθελε να τον διώξει για έναν απίστευτο λόγο.

Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ο Μαρίνος είναι τι ζώδιο είμαι και όταν του είπα ότι είμαι Παρθένος μου είπε να φύγω γιατί είναι Δίδυμος και δεν ταιριάζαμε» εξομολογήθηκε ο Θάνος Αλεξανδρής, για να προσθέσει: “Το είπε και το πίστευε. Εντάξει, εννοείται ότι τα βρήκαμε. Πέρασα εκεί δύο σεζόν. Ήταν υπέροχα”, αποκάλυψε.

Θάνος Αλεξανδρής: Το μεροκάματο στα μπουζούκια και τα… πιστόλια στα τραπέζια

Ο Θάνος Αλεξανδρής θυμήθηκε και την περίοδο όπου εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα, λέγοντας: “Τη δεκαετία του ’80 πήγα να δουλέψω στα μπουζούκια της επαρχίας με ποιοτικό ρεπερτόριο αλλά έφαγα κράξιμο από τους θαμώνες. Για να καταφέρω να επιβιώσω, μου πρότειναν τα καλλιτεχνικά γραφεία της εποχής να τραγουδάω μαζί με μπαλέτο από νόστιμες γυναίκες. Τότε δουλεύαμε 7 μέρες την εβδομάδα και γινόταν χαμός. Κατάλαβα ότι για να επιβιώσω έπρεπε να υιοθετήσω το ρεπερτόριο των ανθρώπων της νύχτας. Από το 1980 μέχρι το 1992 ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι που αν το ξαναζούσα, θα επέλεγα να ζήσω αυτό το όνειρο. Έχω δει ανθρώπους να κρατούν μαύρες σακούλες από επιδοτήσεις και δάνεια και να κάνουν πρόταση στα κορίτσια για μία νύχτα”

Εν συνεχεία, σχετικά με τα κέντρα στη Γερμανία, είπε: “Ήταν λίγο πιο άγρια. Ήταν λίγο πιο επιθετικοί και ορισμένες πόλεις, όχι παντού. Ήταν και η πρώτη φορά που είδα πολλά πιστόλια στα τραπέζια”, ενώ για τα μπουζούκια στην Ελλάδα πρόσθεσε: “Έχω δει ξυλοδαρμούς και διάφορα άλλα. Μένω, όμως, στα ευχάριστα που έχω ζήσει, στα μαγικά σημεία, γι’ αυτό πάντα επιμένω πως ήταν μία μοναδική εμπειρία για μένα”.

Τέλος, ο Θάνος Αλεξανδρής αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια στη σειρά του “Αυτή η νύχτα μένει”, ενώ όταν ρωτήθηκε για την ταινία και τη βράβευσή της, εξέφρασε ένα μεγάλο παράπονο για το γεγονός ότι δεν τον ευχαρίστησε ποτέ κανένας: “Δεν με ευχαρίστησε κανένας. Ποτέ. Είναι το παράπονό μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα