Eurovision 2021: Δείτε το video-clip του “El Diablo” της Κύπρου – Γιατί έγινε σάλος

Eurovision 2021: Δείτε το video-clip του “El Diablo” της Κύπρου – Γιατί έγινε σάλος
Η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision με το "El Diablo" PANIK

Το τραγούδι της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision κυκλοφόρησε επίσημα και έγινε αμέσως trend στο Youtube. Τα σχόλια περί σατανισμού, οι αντιδράσεις και η απάντηση του ΡΙΚ για το "El Diablo".

Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του στο YouTube το music video για το “El Diablo”, με το οποίο η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των trends. Παράλληλα, τo Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και η Panik Records ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, το τραγούδι κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής.

Το “El Diablo”, που έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, είναι ένα σύγχρονο, δυναμικό, αγγλόφωνο, pop anthem, που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό σε όλη την Ευρώπη, το οποίο κατέκλυσε τα social media με αμέτρητα θετικά σχόλια μετά την αποκάλυψη του music video του τραγουδιού.

Στο music video, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, η Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo”, υποστηρικτής των οποίων είναι το Head & Shoulders Supreme, έρχονται στις οθόνες μας μέσα από sexy και μυστηριώδεις εικόνες, γεμάτες δυναμισμό. Η Έλενα Τσαγκρινού φορά εντυπωσιακές δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη, που υπογράφει όλη την ενδυματολογική εικόνα της κυπριακής αποστολής και πλαισιώνεται από άνδρες χορευτές σε μία δυναμική χορογραφία που επιμελήθηκε η Chali Jennings.

Το music video “El Diablo” προβλήθηκε πρώτη φορά τηλεοπτικά, την προηγούμενη βδομάδα στην εκπομπή “Happy Hour” του ΡΙΚ1 και στη συνέχεια ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο στο Panik Music, την ιστοσελίδα και το mobile app της Panik. Μέσα σε λίγες ώρες από την πρεμιέρα του στο YouTube, το απόγευμα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, έγινε top trend και συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό.

Τα σχόλια περί “σατανισμού” και οι αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Κύπρο το τραγούδι “El Diablo”, λίγο μετά την μετάδοση του τραγουδιού την προηγούμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από ομάδα πολιτών που ζητούν την ακύρωση της κυπριακής συμμετοχής μέσω ψηφίσματος στο Avaaz, αναφέροντας: “Αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας”.

Έπειτα, την άμεση απόσυρση του “El Diablo” ζήτησε και ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, εκφράζοντας τον “αποτροπιασμό του” σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, “εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει την ζωή του σ’ αυτόν και τον αγαπά”.

Η Αστυνομία δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες αναφορές από το ΡΙΚ , οι οποίες κάνουν λόγο για απανωτά απειλητικά τηλεφωνήματα που φθάνουν στο Ίδρυμα. Μάλιστα, το Σάββατο (27/01) ένας άνδρας εισέβαλε στην αυλή του κτιρίου του ΡΙΚ και επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφο.

Η απάντηση του ΡΙΚ

Το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τραγούδι “εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία”.

“Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version