Η άνοδος και η πτώση του Χάρβει Γουάινστιν

FILE - In this Nov. 23, 2011 file photo, film producer Harvey Weinstein poses for a photo in New York. For two months now, as accusations of sexual misconduct have piled up against Weinstein, the disgraced mogul has responded over and over again with the same words: "Any allegations of nonconsensual sex are unequivocally denied by Mr. Weinstein."
Consent is quite likely to be a central issue in a potential legal case against Weinstein and others accused of sexual assault in the current so-called reckoning.   (AP Photo/John Carucci, File)
FILE - In this Nov. 23, 2011 file photo, film producer Harvey Weinstein poses for a photo in New York. For two months now, as accusations of sexual misconduct have piled up against Weinstein, the disgraced mogul has responded over and over again with the same words: "Any allegations of nonconsensual sex are unequivocally denied by Mr. Weinstein." Consent is quite likely to be a central issue in a potential legal case against Weinstein and others accused of sexual assault in the current so-called reckoning. (AP Photo/John Carucci, File) AP

To BBC ανακοίνωσε τα σχέδιά του να γυρίσει ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος δεκάδων γυναικών από τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν

Το «οριστικό» ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση - μετά τις δεκάδες κατηγορίες για άσκηση σεξουαλικής βίας εκ μέρους του - του κινηματογραφικού παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν ανακοίνωσε, το BBC.

Σύμφωνα με το The Hollywοod Reporter στο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ θα υπάρχουν συνεντεύξεις πολλών από τις ηθοποιούς που αποκάλυψαν την ειδεχθή συμπεριφορά του Γουάινστιν.

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ για το BBC Two - αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2018 - θα είναι η Lightbox (γνωστή από τα «Searching for Sugar Man» και «Man on Wire»). Προσωρινός τίτλος είναι «Weinstein», και το ντοκιμαντέρ θα διερευνά τις δυναμικές εξουσίας και ισχύος στο Χόλιγουντ που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές για δεκαετίες, πριν κάποιος αποφασίσει να μιλήσει δημόσια.

ADVERTISING

«Μέσα από την αφήγηση της ασυνήθιστης ιστορίας ανόδου και πτώσης του Γουάινστιν, αυτή η ταινία θα πάει στην καρδιά των μεγάλων ερωτημάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του σκανδάλου» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η Lightbox. «Πώς, με αυτήν τη συμπεριφορά, την έβγαζε καθαρή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γουάινστιν, τι αποκαλύπτει η ιστορία του σχετικά με το πώς άνδρες με εξουσία λειτουργούσαν στο Χόλιγουντ και αλλού, και κατά πόσον αυτό θα είναι σημείο καμπής όσον αφορά στη μεταχείριση γυναικών σε εργασιακό χώρο» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο Πάτρικ Χόλαντ του BBC Two δήλωσε ότι «το σπάσιμο της σιωπής για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι σημείο καμπής για τις βιομηχανίες καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Η Ούρσουλα είναι μια λαμπρή κινηματογραφίστρια και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να συνθέσει το ψηφιδωτό του πώς (σσ. ο Γουάινστιν) έκανε κατάχρηση της ισχύος του και της θέσης του».

(Φωτογραφία: AP / John Carucc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προκαλεί ο Ματ Ντέιμον: Άλλο να χτυπάς κάποιον στον πισινό και άλλο ο βιασμός

Ο Πίτερ Τζάκσον κατηγορεί τον Γουάινστιν για δυσφήμιση ταλαντούχων γυναικών

Jessica Chastain: Διάσημος ηθοποιός μου ζήτησε να σωπάσω για το σκάνδαλο Γουάινστιν

SHARE:

24Media Network