Καφετζόπουλος: Ο λόγος που έπαιξε τον “Ακάλυπτο” και ο ηλικιακός ρατσισμός από τα ιδιωτικά κανάλια

Καφετζόπουλος: Ο λόγος που έπαιξε τον “Ακάλυπτο” και ο ηλικιακός ρατσισμός από τα ιδιωτικά κανάλια
Αντώνης Καφετζόπουλος glomex

Άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του αποκάλυψε ο Αντώνης Καφετζόπουλος ο οποίος έδωσε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο "Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν" της ΕΡΤ.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τετάρτης (25/01) στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν” της ΕΡΤ.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξήγησε γιατί δεν του αρέσει ο διαχωρισμός ανάμεσα στο ποιοτικό με το εμπορικό, τονίζοντας πως δεν υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός, ενώ με αφορμή τις μεγάλες επαγγελματικές του επιτυχίες, μίλησε για το εμπορικό κομμάτι στην καριέρα ενός ηθοποιού, που είτε το ακολουθούσε πιστά είτε το απέφευγε.

“Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία μερίδα ανθρώπων που ας πούμε την ταινία ‘Ρεβάνς‘, τη θεωρούσε εμπορικό σκουπίδι. Στα φεστιβάλ δεν μας συμπαθούσαν τότε και στον Τύπο οι κριτικές ήταν τέτοιες. Υπήρχε μία μειοψηφία που έλεγε ότι ‘αυτό είναι, είναι νέοι άνθρωποι, κάνουν αυτό που πιστεύουν, κάνουν αυτό το σινεμά… Εγώ ήμουν πάντα σε μία κατηγορία που οι κουλτουριάρηδες φίλοι μου με θεωρούσαν πράκτορα των εμπορικών και οι εμπορικοί με έβλεπαν κατάσκοπο των κουλτουριάρηδων“.

Παρά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο ο ίδιος θεωρούνταν και ποιοτικός αλλά και εμπορικός, ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξήγησε πως έχει συμβεί να μη χτυπήσει ούτε το “κουλτουριάρικο” αλλά ούτε και το “εμπορικό” τηλεφώνημα, και μίλησε για τον ρόλο του Ακάλυπτου στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, “Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή“.

Ο Ακάλυπτος ήταν μία δουλειά που την αποφάσισα κυρίως γιατί ήμουν άνεργος, δεν είχα δουλειά, δεν με έπαιζαν στην τηλεόραση, δεν με ήθελαν. Είχαν βγει τα ιδιωτικά και έπαιζαν πιο νέα παιδιά και σου λέει τώρα αυτός ‘πέρασε η μπογιά του, πάμε στους πιο νέους’. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι είχα ανάγκη τη δουλειά και ο δεύτερος ήταν ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο ρόλος. Και ενώ είχα πολύ ανάγκη τη δουλειά είπα ότι δεν θα παίξω άλλο ρόλο, αν θέλετε θα ρθω να κάνω αυτόν τον ρόλο γιατί αυτόν τώρα σκέφτομαι. Ήθελαν τελικά, όχι όμως πολύ πρόθυμα”, δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πολιτική ορθότητα που υπάρχει στην τέχνη στις μέρες μας, τονίζοντας ότι στο σύνολο το βλέπει θετικά.

“Το μεγάλο καλό είναι ότι μπήκαν κάποια όρια σε πράγματα που λέγαμε ‘δε βαριέσαι’, σεξιστικά σχόλια κλπ. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να το δω αρνητικά συνολικά, το βλέπω θετικά. Αν υπάρχουν ακραία πράγματα, σε αυτές τις περιπτώσεις η κοινωνία είναι σαν το εκκρεμές. Δηλαδή, από εκεί που τα πράγματα πήγαιναν προς τα εκεί, έχει φτάσει σε ένα άλλο άκρο που δεν τολμάς να πεις τίποτα. Αυτό δεν είναι καλό. Αλλά η μεγάλη εικόνα είναι καλή”, σχολίασε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα