Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες πρέπει να παίρνουν την νομική οδό

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες πρέπει να παίρνουν την νομική οδό
Σπύρος Μπιμπίλας ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ / PAPADAKIS PRESS

"Εμείς ως υπεύθυνο σωματείο δεν μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που μας έρχονται" τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφερόμενος στο τσουνάμι καταγγελιών για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για τις θλιβερές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στον χώρο του θεάματος, με τις καταγγελίες για ψυχολογική, λεκτική και σεξουαλική βία να αυξάνονται, τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Μπιμπίλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως “Εμείς ως υπεύθυνο σωματείο δεν μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που μας έρχονται. Πρέπει να παίρνουν τη νομική οδό, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Υπάρχει το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο έρχονται φάκελοι και οι φάκελοι αυτοί παραδίδονται εκεί. Να σκεφτείτε πως τις καταγγελίες που διαβάσατε τώρα, για πρώτη φορά, εγώ τις ακούω τώρα. Δεν έχω ανοίξει τον φάκελο” είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και συνέχισε διευκρινίζοντας πως:

“Όλο αυτό που πήγε στις εκπομπές πριν έρθει σε εμάς, δεν είμαστε καθόλου υπεύθυνοι εμείς. Διότι άκουσα από κάποια εκπομπή ότι προσπαθούμε να συγκαλύψουμε. Καθόλου δεν προσπαθούμε να συγκαλύψουμε. Απλά περιμένουμε με συνετό και υπομονετικό τρόπο να συγκεντρωθούν οι καταγγελίες, να τις κατηγοριοποιήσουμε, να δούμε ποιες θα πάρουν τη νομική οδό – διότι κάποια πράγματα έχουν παραγραφεί- κάποιες άλλες θα οδηγήσουν το πειθαρχικό σε διαγραφές ηθοποιών”.

“Αυτό μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, γιατί βιάζονται τα κανάλια. Είναι έξω από το σπίτι μου. Έρχονται μέσα στη νύχτα και χτυπάνε την πόρτα του σπιτιού μου και τρομάζω. Να μην συνεχιστεί αυτό και να μην ακούω κουδούνια στις 12 το βράδυ να μου λένε “μια κάμερα θα ανέβει” γιατί δεν θα ανέβει”.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Μπιμπίλας πήρε θέση για την καταγγελία που έκαναν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη προς γνωστό ηθοποιό και θιασάρχη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “Όταν όλοι μιλούν για τον ίδιο άνθρωπο, προφανώς δεν μπορεί να συνωμοτούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα