Survivor 4: Τρεις εναντίον όλων – Το μυστικό για την απρόσμενη νίκη των μπλε

Survivor 4: Τρεις εναντίον όλων – Το μυστικό για την απρόσμενη νίκη των μπλε
Τζέιμς, Νίκος και Άννα-Μαρία κόντρα σε όλους τους κόκκινους Glomex

Η αναμέτρηση τριών μπλε απέναντι σε 9 κόκκινους και... 24 σουβλάκια. Νίκη-έκπληξη από Τζέιμς, Νίκο και Άννα-Μαρία, ομαδικές... κυβιστήσεις και διαξιφισμοί για "αβαντάζ" και fair play.

Ο Γιώργος Λιανός συχνά-πυκνά επαναλαμβάνει τη φράση πως “το Survivor είναι το παιχνίδι των ανατροπών”. Ομολογουμένως, το επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης, εκτός από τα πλέον δυναμικά του Survivor 4 ήταν και από τα πιο ανατρεπτικά, με απρόσμενες εξελίξεις και αποτελέσματα.

Τρεις απέναντι σε 9 κόκκινους και… 24 πιτόγυρα

Το trailer είχε δώσει μία πρόγευση της απόφασης της πλειοψηφίας των μπλε να μην αγωνιστούν σε ένδειξη συμπαράστασης στη Χριστίνα Κεφαλά, μετά την επιλογή του Σάκη Κατσούλη να την υποδείξει ως τρίτη υποψήφια προς αποχώρηση, παρά το πρόβλημα της υγείας της.

Έτσι, με πέντε παίκτες να απέχουν από το αγώνισμα, οι υπόλοιποι τρεις, Τζέιμς Καφετζής, Νίκος Μπάρτζης και Άννα-Μαρία Βέλλη κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλη την κόκκινη ομάδα, η οποία “κατέβηκε” με εννέα παίκτες (και όχι 10) με μοναδική απουσία αυτή του -επίσης τραυματία- Τριαντάφυλλου.

Η μπλε ομάδα έγινε απευθείας αουτσάιντερ στο αγώνισμα, ο πάγκος χωρίστηκε στα δύο, με τους πέντε “αποστάτες” να παρακολουθούν τους υπόλοιπους τρεις να πετυχαίνουν την πιο εντυπωσιακή και εμφατική νίκη στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Τζέιμς και Νίκος έπαιξαν από πέντε φορές, η Άννα-Μαρία άλλες τέσσερις, έφτασαν να προηγηθούν 9-2 και εν τέλει πήραν τη νίκη με 10-6, υπό τα “παγωμένα” βλέμματα των συμπαικτών τους – οι οποίοι ωστόσο, μαζί με τους κόκκινους, τους χειροκρότησαν- για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα γεύμα αποκλειστικά για τους τρεις θριαμβευτές σε ένα τραπέζι με 24 σουβλάκια, άλλες τόσες μερίδες με πατάτες και 8 σαλάτες.

Η ιπποτική κίνηση και η “μπιφτέκα”

Να σημειωθεί πάντως, ότι οι τρεις μπλε κάλεσαν τους συμπαίκτες τους στο γεύμα, ζητώντας τους να φάνε μαζί τους παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν. Εκεί, αν και οι μπλε φάνηκαν να το συζητούν σε πρώτη φάση, αρνήθηκαν να καθίσουν μαζί τους στο ίδιο τραπέζι, εμμένοντας στην αρχική τους στάση και επιλέγοντας να μείνουν νηστικοί.

Κάποιοι πάντως από τους κόκκινους κατηγόρησαν τους μπλε για… κυβιστήσεις ή έστω για σχετικές σκέψεις, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ο Αλέξης Παππάς προδόθηκε από τα λεγόμενά του, δείχνοντας ότι ήθελε να φάει όταν είπε πως είναι υποχρεωμένος “λόγω της παραγωγής”.

Να σημειωθεί πως, η τριάδα Τζέιμς-Νίκος και Άννα-Μαρία έκαναν άλλη μία ιπποτική κίνηση, προτείνοντας στον Γιώργο Λιανό, το υπόλοιπο φαγητό να πάει στους κόκκινους, ωστόσο ο παρουσιαστής αρνήθηκε, λέγοντας ότι αυτό αντίκειται στους κανονισμούς του ριάλιτι.

Είχαν όντως πλεονέκτημα οι τρεις μπλε;

Αρκετή συζήτηση, τόσο μεταξύ των κόκκινων, όσο και μεταξύ των πέντε μπλε που δεν αγωνίστηκαν, έγινε γύρω από το αν τελικά η τριάδα των μπλε που συμμετείχε στο αγώνισμα ευνοήθηκε από την απόφαση των υπολοίπων να απέχουν. Αρκετοί ισχυρίστηκαν ότι οι παίκτες ευνοήθηκαν από το γεγονός ότι βρίσκονταν ξανά και ξανά στον ίδιο στόχο, πράγμα που τους έδωσε πλεονέκτημα, καθώς έκαναν εξάσκηση και τους έδινε αβαντάζ έναντι των αντιπάλων τους. Αν και αυτή η άποψη εκφράστηκε από πολλούς, άπαντες απένειμαν τα εύσημα στους τρεις παίκτες λόγω της αριθμητικής διαφοράς που τους έφερε σε δυσμενή θέση.

“Γιατί κάνατε fair play;”

Αξιέπαινη πάντως ήταν και η πράξη των κόκκινων, οι οποίοι επέλεξαν να μην κάνουν χρήση των “πέναλτι”, όπως προβλέπει ο κανονισμός όταν κάποιοι ή κάποιοι παίκτες επιλέγουν να μην αγωνιστούν. Οι κόκκινοι αποφάσισαν να κάνουν fair play, ωστόσο, στο τέλος του παιχνιδιού, κάποιοι τους επέκριναν για αυτή τους την απόφαση. Από τον μπλε πάγκο ακούστηκε κάποιος να τους ρωτά “γιατί δεν πήρατε τα πέναλτι;”, ενώ και από τους κόκκινους, ο Τριαντάφυλλος, παρά το ότι δεν αγωνίστηκε σχολίασε αρνητικά αυτή την επιλογή.

Από συνολικά 18 παίκτες πάντως, στο επεισόδιο της Τετάρτης πανηγύρισαν μόλις τρεις, αν και μία εξ αυτών, η Άννα-Μαρία Βέλλη το χάρηκε λιγότερο, καθώς ήταν αυτή που τελικά αποχώρησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα