Σημαντική επιδείνωση του καιρού

Σημαντική επιδείνωση του καιρού

Νεφώσεις που θα οδηγήσουν σε καταιγίδες αργά το βράδυ αναμένονται για σήμερα Σάββατο. Χειροτερεύει ο καιρός. Με προβλήματα η μετακίνηση των πλοίων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Κυκλάδες και Κρήτη θα αγγίξει έως και τους 22.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα οδηγήσουν σε καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη , θα σημειωθούν αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη , θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανό σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη συνέχεια στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου , την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία , την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και πιο αργά στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια ως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη , θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις ανατολικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά ως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα , θα σημειωθούν νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 τοπικά και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 19 βαθμούς Κελσίου.


SHARE:

24Media Network