Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο συγκροτεί ο Αλέξης Τσίπρας – Ο νέος ρόλος της Ρένας Δούρου

Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο συγκροτεί ο Αλέξης Τσίπρας – Ο νέος ρόλος της Ρένας Δούρου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο της Ρ. Δούρου και του Ν. Ηλιόπουλου Eurokinissi

Την Τετάρτη ανακοινώνεται η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα είναι τελικά πολιτικό όργανο, όπως επεδίωκαν οι σύμμαχοι της Πολιτικής Γραμματείας και όχι απλώς οργανωτικό, όπως επεδίωκαν κάποιοι στην Κουμουνδούρου.

Ευρύτατη θα είναι τελικά η “διεύρυνση” του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, η σύνθεση της οποίας προγραμματίζεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) – και όχι  “Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης”, όπως ήθελε η Κουμουνδούρου, αφού “πέρασε” των συμμάχων της Προοδευτικής Συμμαχίας που ήθελαν πολιτικό και όχι οργανωτικό ρόλο- θα συμμετέχουν περίπου 600 πρόσωπα: Τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων και των Γραμματέων των Νομαρχιακών, τα μέλη του αντίστοιχου οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και νέα πρόσωπα, όπως πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού χώρου, που προέρχονται κυρίως από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και πανεπιστημιακοί της ευρύτερης αριστεράς.

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας συγκροτεί Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο θα συμμετάσχουν τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και 12 μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας και το οποίο, με Γραμματέα πάντα τον Πάνο Σκουρλέτη, θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Η συγκρότηση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου- και όχι η “διεύρυνση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ”- δείχνει σαφώς πως ο Πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει τη συγκρότηση ενός φορέα πραγματικά διευρυμένου, με πολλά νέα χαρακτηριστικά στη φυσιογνωμία του.

Το Διεθνές Συνέδριο για την κυβερνητική εμπειρία από τις ευρωπαϊκές χώρες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο, καθώς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Ταυτόχρονα, το isyriza.gr εμπλουτίζει τη δραστηριότητά του με καμπάνια για τα “λευκά κολάρα” και τη νεολαία, ενώ θα πολλαπλασιαστούν οι περιοδείες για εγγραφή νέων μελών.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ρένας Δούρου

Ενδιαφέρον εμφανίζει και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ρένας Δούρου στην Κουμουνδούρου. Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας η πρώην περιφερειάρχης αναλαμβάνει την ευθύνη των τομέων κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που της έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα