“Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά”

“Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά”
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Τι είπε στον Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και πού οφείλεται η πολύ καλή εικόνα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών

Μια φράση του επικεφαλής του γερμανικού χρηματιστηρίου, που τον επισκέφτηκε στο υπουργείο Οικονομικών, δείχνει ακριβώς την εικόνα που έχει ο Χρήστος Σταϊκούρας στον επιχειρηματικό κόσμο εντός και εκτός της χώρας, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

“Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολύ και καλή δουλειά” φέρεται να του είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Βερολίνου, για να προσθέσει πως “εμείς στη Γερμανία αυτό το εκτιμάμε”.

Και η αλήθεια είναι πως ο Χρήστος Σταϊκούρας και δουλεύει πολύ και ελάχιστα μιλάει- ίσως για τα απολύτως απαραίτητα. Δεν παίζει εσωκομματικά παιχνίδια και δεν έχει ακουστεί, έως τώρα τουλάχιστον τίποτα για σχέσεις του με επιχειρηματίες- και δεν μιλάμε για τις επαφές που έχει που ένας υπουργός (και δη στην πλατεία Συντάγματος) έχει με επιχειρηματικό κόσμο, αφού είναι μέσα στα καθήκοντά του.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως στο διάστημα αυτό ο “τσάρος της οικονομίας”- ένας χαρακτηρισμός που δεν θέλει καν να ακούει- δεν ασχολείται μόνο με τα πλεονάσματα ή με τα άλλα μεγάλα διακυβεύματα της οικονομίας. Έχει επικεντρώσει σε “μικρά θέματα”, που όπως έχει ενημερώσει και το Μαξίμου, εάν δεν προσεχθούν και προληφθούν ενδέχεται να εξελιχθούν σε βόμβες “ωρολογιακές”, που μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω και τα τελικά προσδοκώμενα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών η ΛΑΡΚΟ, που είναι και στην εκλογική του περιφέρεια, τα αστικά λεωφορεία, η ΕΑΒ, η ΕΛΒΟ, ο Σκαραμαγκάς, τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα.

Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει και τα αιτήματα των περισσότερων υπουργών, που επιδιώκουν μείωση φόρων ή αύξηση δαπανών στον τομέα τους. Αιτήματα, μάλιστα, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζει δίκαια, πλην όμως εάν προστεθούν όλα μαζί, δημιουργούν πρόβλημα στους στόχους του προϋπολογισμού.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό πως σε κάθε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό -έχουν να το λένε στο Μαξίμου-πηγαίνει πάντα προετοιμασμένος, όχι απλώς για ανάλυση του προβλήματος, αλλά και με πρόταση για τη λύση. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικονομικών έκανε την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο και την κυβέρνησή του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα