Ο Γιάννης Παναγόπουλος ξανά Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο Νίκος Κιουτσούκης ξανά Γενικός Γραμματέας

Ο Γιάννης Παναγόπουλος ξανά Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο Νίκος Κιουτσούκης ξανά Γενικός Γραμματέας
Εικόνα από το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα που διεκόπη λόγω παρέμβασης του ΠΑΜΕ Eurokinissi

Συνέδριο για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος σχεδιάζει η ηγεσία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Πρώτο βήμα η εκλογή του Προεδρείου.

Εκ νέου πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναμένεται να εκλεγεί ο Γιάννης Παναγόπουλος και εν νέου γενικός γραμματέας ο Νίκος Κιουτσούκης, καθώς ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπήρξαν οι μεγάλοι κερδισμένοι από το πρόσφατο Συνέδριο της συνομοσπονδίας στο Καβούρι.

Το ΠΑΜΕ δεν θα συμμετάσχει στο Προεδρείο, κατά την πάγια τακτική του τα πολλά τελευταία χρόνια, ενώ ενδιαφέρον έχει ποια από τις δυο παρατάξεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου: Η παράταξη Βασιλόπουλου ή (το πιθανότερο) η παράταξη του Νίκου Φωτόπουλου; Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως οι δυο αυτές παρατάξεις κατέβηκαν χωριστά, ενώ την περασμένη φορά κατέβηκαν ενωμένες, γεγονός που δείχνει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στους άλλους μαζικούς χώρους, καθώς η επιρροή της δεν προσεγγίζει καν την κομματική της δύναμη!

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, πάντως, σχεδιάζει σε εύλογο χρονικό διάστημα, την πραγματοποίηση ενός προγραμματικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με θέμα το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια οικονομία που διαρκώς αλλάζει. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», το επόμενο διάστημα θα προταθεί η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, που θα πλαισιωθεί από επιφανείς επιστήμονες, προκειμένου να διαμορφώσει σχετική εισήγηση, ενώ θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ηλεκτρονική κάρτα μέλους. Μετά το προγραμματικό Συνέδριο θα ακολουθήσει πιθανότατα και εκλογικό, ενώ ο Γιάννης Παναγόπουλος έχει δεσμευτεί ότι θα δρομολογήσει νωρίτερα την διαδοχή του από την πλειοψηφούσα παράταξη, την ΠΑΣΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version