Γιατί η Φώφη αποκλείει κάθε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα – και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η Φώφη αποκλείει κάθε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα – και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ
H Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Ιταμή η στάση του απέναντί μας" είπε στα όργανα της Χαριλάου Τρικούπη. "Μόνο εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία και μόνο εάν έχουμε ισχυρή εντολή θα συζητήσουμε για κυβέρνηση μετά τις εκλογές. δεν θα γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός" το μήνυμα που αποστέλλει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Για «ιταμή στάση» απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και οξύνει την επίθεση εναντίον του.

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, φέρεται να αποκλείει κάθε συζήτηση προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, όχι όμως και με τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- δεν είναι τυχαίο ότι και στην τελευταία της δήλωση επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, χωρίς όμως καμία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ! «Με τον Νίκο Φίλη, για παράδειγμα, άνετα μπορούμε να συζητήσουμε, το ίδιο ακόμα-ακόμα και με τον Νίκο Βούτση ή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Με τον Τσίπρα όμως όχι» συνηθίζουν να λένε ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Η σύγκρουση, άλλωστε, του Κινήματος Αλλαγής με τον Αλ. Τσίπρα και την προεκλογική περίοδο θα είναι μετωπική και σφοδρότερη από ποτέ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν το βράδυ της 7ης Ιουλίου ευνοϊκότερες συνθήκες για την ίδια στο χώρο της προοδευτικής παράταξης, εφόσον τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταρρεύσουν.

Σαφές είναι ότι στο πλαίσιο αυτό η Φώφη Γεννηματά θα ανεβάσει προεκλογικά και τους «αντιδεξιούς τόνους», καθώς θέτει ως προϋπόθεση στις εθνικές εκλογές την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών με ισχυρή εντολή στο ΚΙΝΑΛ. Όπως άλλωστε, πιστεύουν στη Χαριλάου Τρικούπη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «καταρρεύσει» προεκλογικά δεν θα υποστεί πίεση το ΚΙΝΑΛ και δεν θα έχει απώλειες από τα ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές-ποσοστά που, παρά τον θόρυβο που γίνεται να καλυφθεί το γεγονός, είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες ευρωκάλπες.

Σε περίπτωση δε που δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά από τώρα προειδοποιεί πως «το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει βολικό συμπλήρωμα και τσόντα κανενός», ζητώντας «ισχυρή εντολή»  και «υψηλό ποσοστό» στις κάλπες. «Με 6% ας κάνουν μόνοι τους κυβέρνηση» συνηθίζουν να τονίζουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα