Η… χειμερινή σύνοδος των “καραμανλικών” και ο Αντώνης Σαμαράς!

Η… χειμερινή σύνοδος των “καραμανλικών” και ο Αντώνης Σαμαράς!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα μιλήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα είναι παρόντες ο Κώστας Καραμανλής, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, αλλά και οι επώνυμοι “καραμανλικοί” της Θράκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των “καραμανλικών” της Θράκης, καθώς την Κυριακή γίνονται στην Ξάνθη τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ, δυο φορές Προέδρου της Δημοκρατίας και εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, καθώς διετέλεσε και τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, στην εκδήλωση που διοργανώνει το “Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα παραβρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης και …όλοι σχεδόν οι επώνυμοι “καραμανλικοί” της Βορείου Ελλάδας, κυρίως της Θράκης. Αρχικά, μάλιστα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τελικά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος.

Τη… χειμερινή σύνοδο των “καραμανλικών” στη Θράκη, πάντως, αναμένεται να …διεμβολίσει με την παρουσία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που τον τελευταίο καιρό βάλλεται προσωπικά και με σκληρότητα τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι συζητήσεις του ή έστω ο χαιρετισμός του, με τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία Κώστα Καραμανλή αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της προσοχής των δημοσιογράφων που θα βρεθούν στην εκδήλωση, όπως βέβαια και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τους δυο άνδρες, πάντως, να εμφανίζονται θερμοί ο ένας για τον άλλο σε πρόσφατες εκδηλώσεις στην Καρδαμύλη και στην Πύλο.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, εντείνονται οι “πιέσεις” και οι δημόσιες τοποθετήσεις “σαμαρικών” υπουργών και βουλευτών, προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που παραμένει απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ενώ ο Κώστας Καραμανλής (που προτάθηκε το Σάββατο από τον Μακάριο Λαζαρίδη, με συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά”) δεν φαίνεται ούτε καν να συζητά για τον εαυτό του ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα