Κρίσιμα ραντεβού εντός και εκτός Ελλάδας για τα ελληνοτουρκικά την εβδομάδα που έρχεται

Φωτό αρχείου: Ερντογάν και Τσαβούσογλου
Φωτό αρχείου: Ερντογάν και Τσαβούσογλου AP

Ενδιαφέρον το αν θα παραστεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του Ευξείνου Πόντου την Παρασκευή στην Αθήνα

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι για τα ελληνοτουρκικά η εβδομάδα που έρχεται, καθώς είναι προγραμματισμένα πολλά κρίσιμα ραντεβού.

Πέραν της απάντησης της ελληνικής πλευράς στον ΟΗΕ για το Μνημόνιο Συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης, που αναμένεται αρχές της εβδομάδας, μεταξύ άλλων:

ADVERTISING

- Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Λιβύη, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να θέτει το θέμα του Μνημονίου της Τρίπολης με την Άγκυρα, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας, με την κλιμάκωση της έντασης και την προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στο Αιγαίο.

- Την Τρίτη, αν και δεν έχει επισήμως ακόμα ανακοινωθεί θα συνέλθει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπου ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις, αλλά και τη στρατηγική της Αθήνας.

- Την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης,που πρόσκειται στον στρατηγό Χαφτάρ προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του.

- Την Πέμπτη και την Παρασκευή συνέρχεται στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο  Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει συνολικότερα το θέμα των επιδιώξεων στην περιοχή, αλλά και θα επιδιώξει άμεσες ανάσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για το προσφυγικό.

- Την Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών η Σύνοδος του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο εάν θα παραστεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου. Πυκνό, όντως, πολιτικό και διπλωματικό  πρόγραμμα, χωρίς να αποκλείονται και κινήσεις από πλευράς της Άγκυρας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, Τουρκία
SHARE:

24Media Network