Τι προβληματίζει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και “παγώνει” την προσέγγιση με την Κουμουνδούρου

Τι προβληματίζει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και “παγώνει” την προσέγγιση με την Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Οι αντιδράσεις της «δεξιάς πτέρυγας’ του κόμματος, το μεγάλο πλέον μέρος της «αντι-ΣΥΡΙΖΑ βάσης» και οι επιθέσεις από τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα οι βασικές αιτίες

Από το Σάββατο τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σας είχαν ενημερώσει ότι στη Χαριλάου Τρικούπη εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για κοινές δράσεις του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπερψηφίσει τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή για τον κατώτατο μισθό, παρότι ουσιαστικές διαφωνίες δεν υπάρχουν, ακόμα και αν, όπως όλα δείχνουν, η Κουμουνδούρου υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη χορήγηση της 13 σύνταξης.

«Πρώτα η εξομάλυνση των σχέσεων των δυο κομμάτων και μετά οι κοινές δράσεις εντός και εκτός Βουλής» σημείωναν, μάλιστα, στελέχη, που παίζουν παρασκηνιακά ρόλο για τη δημιουργία φυσιολογικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών και εν συνεχεία για την πολιτική τους προσέγγιση.

Αφορμή για την αναδίπλωση της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν ήταν μόνο η αντίδραση της «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος- κάποιοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μάλιστα, βγήκαν και διαφοροποιήθηκαν δημόσια. Η «δεξιά πτέρυγα», άλλωστε, μετά την αποχώρηση-αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου μοιάζει ακέφαλη, αλλά και αποδυναμωμένη μετά τη μη επανεκλογή βουλευτών όπως ο Γιάννης Μανιάτης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ούτε μόνο οι αντιδράσεις των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης μπροστά στο ενδεχόμενο προσέγγισης των δυο χώρων. Αντιδράσεις που ανάγκασαν τον Χάρη Καστανίδη να δηλώσει πως «υπάρχει μια διαβολική επίθεση φύγανε από το ΚΙΝΑΛ κι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει μια αγγελική προσέγγιση για αυτούς που φύγανε από το ΚΙΝΑΛ και αξιοποιήθηκαν ως κυβερνητικά στελέχη στη Νέα Δημοκρατία». Αφορμή για την αναδίπλωση υπήρξε και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης του Κινήματος Αλλαγής είναι πλέον «αντι-ΣΥΡΙΖΑ», λόγω της όσμωσης με τη Νέα Δημοκρατία στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά- Βενιζέλου, αλλά και λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ αρχικά και εν συνεχεία με το ΚΙΝΑΛ, από το 2012 έως σήμερα.

Τα δεδομένα αυτά, πάντως, φέρεται να επανεκτιμά και η Κουμουνδούρου, που μάλλον εγκαταλείπει την τακτική διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ, επιδιώκοντας τη συνεργασία μαζί του, έστω και με πολλά μπρος-πίσω στην αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα