Το μήνυμα της Φώφης: Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής μέσα από το Κίνημα Αλλαγής

Το μήνυμα της Φώφης: Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής μέσα από το Κίνημα Αλλαγής
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούνται από τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος στα αντίστοιχα όργανα του ΚΙΝΑΛ" θα προβλέπεται στο Καταστατικό που θα τροποποιηθεί. "Διακήρυξη" του ΠΑΣΟΚ για την "κυβερνώσα αριστερά" και τις προοπτικές του, ανέλαβε να παρουσιάσει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μεγάλη δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Παύλο Γερουλάνο, παραμένουν οι σκέψεις για συμφωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

“Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούνται από τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος στα αντίστοιχα όργανα του ΚΙΝΑΛ” είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, το περιεχόμενο της τροπολογίας που θα καταθέσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Νίκος Σαλαγιάννης, ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί Σάββατο και Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έτσι, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα είναι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ το αντίστοιχο θα σημαίνει και με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ούτω καθ’ εξής. Το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, ουσιαστικά, θα υπάρξει μέσω του Κινήματος Αλλαγής, ως αυτόνομο κόμμα απονευρώνεται πλήρως -κατ΄ουσίαν θα παραμείνει ως σφραγίδα.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταγωνιστής μέσα από το Κίνημα Αλλαγής” είναι, ωστόσο, το μήνυμα που αποστέλλει η Φώφη Γεννηματά. “Προχωρούμε μπροστά με το ΚΙΝΑΛ. Αυτόνομη πορεία, δυναμική παρέμβαση στις εξελίξεις”. Έχει, ωστόσο, ενδιαφέρον, πώς θα αντιδράσουν τα στελέχη του κόμματος στην εξέλιξη αυτή. Ο υπ’ αριθμόν ένας δελφίνος στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του, καθώς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο ούτε καν να μιλήσει (“τι θέματα να βάλεις σε ένα διορισμένο σώμα, όπως αυτό του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ;” αναφέρει στους συνομιλητές του) ή να προχωρήσει σε μια συγκρουσιακή ομιλία, όπως θα ήθελαν οι σκληροί της ομάδας του. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας  συμφωνίας ομαλής πορείας με τον ευρωβουλευτή, έως την εκλογή Προέδρου του ΚΙΝΑΛ από τη βάση τον Νοέμβριο του 2021 και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου του, τον Μάρτιο του 2022.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Παύλο Γερουλάνο και τις συνεχείς επικριτικές δηλώσεις που κάνει για την ηγεσία του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε προοπτικά σε πλήρη ρήξη μαζί του.

Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέλαβε να παρουσιάσει, ενόψει του Συνεδρίου, “Διακήρυξη” για την “κυβερνώσα Αριστερά” και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα