Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διχάζει τη Χαριλάου Τρικούπη

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διχάζει τη Χαριλάου Τρικούπη
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Όλος ο προβληματισμός για τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και υπό ποίες προϋποθέσεις τυχόν Συνέδριο τον Δεκέμβριο και ΕΚΛΟΓΗ ηγεσίας ή οργάνων θα δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα.

Στον “αέρα” βρίσκεται η διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του έτους, καθώς η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη “ζυγίζει” όλα τα υπέρ και τα κατά. Η ηγεσία του κόμματος, όπως είχαν προ ημερών δημοσιεύσει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ψάχνει να βρει τρόπο αναβολής του Συνεδρίου, όμως επικρατούν και διαφορετικές απόψεις.

Η θητεία της Φώφης Γεννηματά ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει λήξει και ο υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης επιμένει πως το Συνέδριο θα πρέπει να γίνει, ώστε το άλλοτε κραταιό Κίνημα να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του έναντι πρωτίστως των τραπεζών, λόγω κυρίως των δανείων που έχει λάβει και των ρυθμίσεων που έχουν γίνει. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί να μεταφερθεί τυχόν αμφισβήτηση που οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Φώφης Γεννηματά δεν δύναται να θέσουν στο ΚΙΝΑΛ, να τη θέσουν …μέσω του ΠΑΣΟΚ! Πολύ περισσότερο καθώς το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει εκλογή του (της) Προέδρου του κόμματος από τη βάση, με τη Φώφη Γεννηματά όμως να έχει εκλεγεί πρόσφατα από τη βάση ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει εκ των πραγμάτων το διάλογο για τις προοπτικές και το μέλλον του χώρου. “Ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τώρα, θα είναι κατ’ ουσίαν ένα Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Και το τελευταίο που στην παρούσα φάση έχει ανάγκη ο χώρος είναι η εσωστρέφεια και οι τυφλές συγκρούσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά στα “Παιχνίδια Εξουσίας” ανώτερο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, άλλα, όμως, στελέχη αναρωτιούνται με ποιο “εύρημα” θα πάρει πίσω η ηγεσία την απόφασή της για διεξαγωγή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έως το τέλος του έτους. Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να γίνει Συνέδριο με πανηγυρικό χαρακτήρα, χωρίς καμία εκλογική διαδικασία, χωρίς δηλαδή να εκλεγεί Πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή. Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις από το να μην πραγματοποιηθεί καθόλου Συνέδριο, την ίδια στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπ’ αριθμόν ένα “δελφίνος” του χώρου, διαμηνύει πως δεν πρόκειται να δώσει αφορμές προκειμένου να κατηγορηθεί για υπονόμευση, αλλά και δεν θα επιτρέψει να βουλιάξει ο χώρος.

Ούτως ή άλλως, η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση ή όχι του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύντομα. Ίσως και κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Ρόδο, ίσως αμέσως μετά από αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα