Panik Records

ΤΑ “ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ” ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ “ΜΕΛΙSSES DUETS”

Ο Χρήστος Μάστορας γράφει για το Magazine ένα σημείωμα για καθέναν από τους καλλιτέχνες, με τους οποίους συνέπραξε για το νέο album της χρυσής μπάντας.

Μια παρέα παιδικών φίλων έκατσε το 2008 στο Θησείο να πιει ρακόμελα και να μιλήσει για το κοινό όνειρο που είχαν: Να φτιάξουν μια μπάντα που θα ακουστεί. Κάποια στιγμή από το μαγαζί πέρασε ένας πλανόδιος που φώναζε «εδώ τα καλύτερα μέλια από τις καλύτερες μέλισσες». Ένας από την παρέα «τσίμπησε» την ατάκα και έριξε την ιδέα. Υπήρξαν κάποιοι ενδοιασμοί ωστόσο υποχώρησαν γρήγορα. Και εγένετο MEΛISSES, μια μπάντα που εισέβαλε «Κρυφά» στην ελληνική μουσική σκηνή και κατάφερε σε χρόνο dt να εκτοξευτεί στην κορυφή!

«Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για μας (πέραν της μουσικής), ήταν η μόνη επιλογή. Αυτό ήταν το όνειρό μας, αυτό προσπαθούμε να κυνηγήσουμε» έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους o Χρήστος (Μάστορας), ο Κώστας (Μαυρογένης) και ο Θάνος (Λαΐτσας).

Η διαδρομή τους είναι μια μουσική «περιπέτεια» που καταμετρά 12 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, χειροκρότημα, 1.200 δυναμικά live και συνεργασίες που θα ζήλευαν επαγγελματίες χρόνων. Μία τέτοια αξιοζήλευτη δουλειά είναι και το νέο τους πρότζεκτ: Στο «ΜΕΛΙSSES Duets», το πρώτο album του μετά από 8 χρόνια, που κυκλοφορεί από την Panik Records, το κορυφαίο ποπ συγκρότημα της χώρας βάζει την ξεχωριστή σφραγίδα του σε 24 αγαπημένα του κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, από το παραδοσιακό και το λαϊκό, μέχρι το rap το rock και το pop. Συνοδοιπόροι στο «ταξίδι» τους αυτό είναι 11 επιτυχημένοι καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων δίνει το προσωπικό του στίγμα στο κάθε κομμάτι του δίσκου: Πρόκειται για τους Toquel, Θέμη Αδαμαντίδη, Θανάση Βασιλόπουλο, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτη Γονίδη, Κομπανία Βέρδη, Μαντώ, Δημήτρη Μπάση, Aναστάσιο Ράμμο, Μπάμπη Στόκα και Τάμτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το album μετρά ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο Spotify streams, ενώ τα τραγούδια του αγαπήθηκαν πριν κυκλοφορήσει, καθώς παρουσιάστηκαν στις δύο τηλεοπτικές εκπομπές του μουσικού γκρουπ στο Mega.

Ο Χρήστος Μάστορας, frontman του συγκροτήματος, εξαιρετικός μουσικός και αναμφίβολα μία από τις καλύτερες φωνές της γενιάς του, γράφει αποκλειστικά για το Magazine ένα σημείωμα για καθέναν από τους 11 επιτυχημένους καλλιτέχνες με τους οποίους συνέπραξαν οι MEΛISSES για το νέο τους album και τους αποτίει έναν ξεχωριστό φόρο τιμής…

Panik Records

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

“Αν δεν υπήρχαν οι Πυξ Λαξ, ίσως να μην υπήρχαν και οι ΜΕΛISSES… Αυτή η παρέα και τα τραγούδια τους, μας έκαναν να ζηλέψουμε και να θελήσουμε κι εμείς να φτιάξουμε τη δίκη μας παρέα. Με τον Μπάμπη Στόκα έχω ξεχάσει πότε ακριβώς γνωριστήκαμε γιατί κάθε φορά ήταν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια… Σαν να ήταν αυτός ο φίλος που έχουμε πει κι έχουμε περάσει τα πάντα, χωρίς να έχουμε γνωριστεί… Με έναν τρόπο ήθελα να είμαι ο Μπάμπης όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς. Αυτός ο τύπος με τη μαγκιά στο βλέμμα, το τσιγάρο στο χέρι και τη βραχνή αχαλίνωτη φωνή, που άναρχα πετάει στιχάκια όπου γουστάρει εκείνος και ο κόσμος από κάτω βαστάει τον ρυθμό για πάρτη του… Μπάμπης είναι ένας όμως! Είναι ροκάς στη σκηνή αλλά και στη ζωή. Χαίρομαι που είναι φίλος και τον ευχαριστώ για ένα από τα πιο ομορφα ντουέτα, «Το Κύμα».”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

“Με τον Δημήτρη Μπάση έχουμε μοιραστεί ένα απίστευτα επιτυχημένο ντουέτο, το «Ένα Λεπτό» του αγαπημένου Νίκου Μωραΐτη και του Νικόλα Μαυρέση. Είχε έναν αέρα νοσταλγίας, κάτι από Αντώνη Βαρδή αυτό το τραγούδι… Ο Δημήτρης με την ερμηνεία του του πρόσθεσε «βαρύτητα», ιδίως στο ρεφρέν που σκάει σαν οδοστρωτήρας με τη γεμάτη φωνή του. Γνωριστήκαμε στα καμαρίνια του Ηρώδειου, στο πλαίσιο μιας συναυλίας που συμμετείχαμε και οι δύο. Εκείνο το βράδυ, λόγω του κοινού μας φίλου Κώστα Μακεδόνα, ήρθαμε πολύ κοντά και συζητάγαμε στα παρασκήνια για τα μουσικά μας μονοπάτια. Μετά από λίγες μέρες ήρθε η ιδέα του φίλου Νίκου Μωραΐτη να κάνουμε ένα ντουέτο μαζί. Η χημεία μας στο στούντιο ήταν αυτόματη… Ο Δημήτρης μού επιβεβαίωσε πως όσο επιτυχημένος και φτασμένος τραγουδιστής και να είσαι, σημασία έχει η δίψα και η αγάπη για την τέχνη σου. Η επιμονή για το «τέλειο», για να αποδοθεί δίκαια το τραγούδι. Είναι πραγματικός τεχνίτης του είδους. Τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη και χαίρομαι που σε κάθε κάλεσμα όπως στο συγκεκριμένο album είναι δίπλα μου. Με τιμά αφάνταστα.”

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

“Η Καίτη Γαρμπή είναι μία τραγουδίστρια είδωλο. Όποιος πει ότι δεν έχει τραγουδήσει τα τραγούδια της θα πει ψέματα. Αυτό όμως που για εμένα κάνει την Καίτη ξεχωριστή, είναι ο χαρακτήρας της. Δεν είναι εύκολο να έχεις κάνει τόσες επιτυχίες, να σ’ έχουν αποθεώσει χιλιάδες κόσμου, να αποτελείς σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς τραγουδιστών και παρ’ όλα αυτά να είσαι ταπεινός και απλός άνθρωπος. Ακούγεται κοινότοπο αλλά είναι αλήθεια. Η Καίτη, εκτός όλων των άλλων, διαθέτει μία καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Την ευχαριστώ εκ μέρους όλης της μπάντας που μας έκανε την τιμή και ήρθε στην εκπομπή μας στο Μega και μοιράστηκε μαζί μας στο δίσκο ένα από τα ωραιότερα της τραγούδια , την «Πατρίδα Μου»”.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ

“Ο Σταμάτης Γονίδης είναι από τους τραγουδιστές που τους ακούς και αναρωτιέσαι από πού πηγάζει όλο αυτό το αυτοσχεδιαστικό ταλέντο. Τραγουδάει με έναν εντυπωσιακά απρόβλεπτο τρόπο… Λες «τώρα πως το έκανε αυτό;» Από κουβέντες που κάναμε κατάλαβα πόση αγάπη τρέφει για το πάντρεμα Ανατολής και Δύσης. Όλες αυτές οι μελωδίες και οι διαφορετικές χροιές που άκουγε στα αμέτρητα λιμάνια που έδενε όταν ταξίδευε στα καράβια ως ναυτικός, «έγραψαν» στο πίσω μέρος του μυαλού του και διαμόρφωσαν ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσικά ταλέντα της Ελλάδας. Πολύ χαίρομαι που το χρώμα της φωνής του έχει ζωντανέψει αυτόν τον δίσκο. Τον ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου γι’ αυτό.”

ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

“Ο Θέμης Αδαμαντίδης είναι φίλος της μπάντας εδώ και κάμποσα χρόνια. Τον γνώρισα σε ένα αφιέρωμα για τον Στέλιο Καζαντζίδη που γινόταν στο «Παλλάς» και που είχε διοργανώσει ο Γιώργος Λιάνης. Μετά έκανε το θαύμα του ο Γιάννης Κουτράκης και συνεργαστήκαμε στα Μad Αwards με το «Στην Καρδιά». Νομίζω πως ο Καζαντζίδης μ’ έναν τρόπο ακούμπησε με ένα μαγικό ραβδί τον Θέμη και σαν να του ειπε να φυλάει τη φωνή του όταν εκείνος θα φύγει από τη ζωή. Είναι εντυπωσιακό να τον ακούς δίπλα σου χωρίς μικρόφωνο… Μαζευόμαστε καμία φορά στην «Κάππαρη» και τρώμε πίνουμε και τραγουδάμε και με το που μπει ο Θέμης σωπαίνουν όλοι και σηκώνουν τα κινητά τους. Μαγικό πράγμα!”

ΤΑΜΤΑ

“Με την Τάμτα έχουμε ζήσει αμέτρητες στιγμές, τόσο επαγγελματικές, όσο και προσωπικές. Από ατέλειωτες κουβέντες στα λόμπι ξενοδοχείων στις περιοδείες μας, σε backstage συναντήσεις σε φεστιβάλ, μέχρι ξημεροβραδιάσματα στα καμαρίνια του αγαπημένου μας ΒOX Athens που μοιραστήκαμε τα καλύτερά μας έως τώρα μουσικά χρόνια. Έχουμε την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για το τραγούδι και την ίδια εκτίμηση ο ένας για τον χαρακτήρα του άλλου. Είναι εργατική, ειλικρινής, τίμια, αφάνταστα ταλαντούχα performer και πάνω απ’ όλα φίλη μας. Χάρη σε εκείνη το «MΕΛΙSSES Duets» είναι συνυφασμένο με την έννοια της φιλίας.”

Panik Records

TOQUEL

“Πριν από κάνα χρόνο περίπου, στο καμαρίνι μας στο ΒΟΧ, άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ένα από τα πιο αληθινά χαμόγελα που είχα ποτέ συναντήσει. Ο τρόπος που έχει μεγαλώσει τον έχει μάθει να κόβει τους άλλους από χιλιόμετρα και έτσι δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να καταλάβει πως απέκτησε έναν αδελφικό φίλο. Τον εκτιμώ γιατί η πένα του είναι κοφτερή. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που δέχθηκε να βάλουμε σε αυτό το album μας ένα από τα ωραιότερα του τραγούδια, οι «Σαΐτες μιλάνε μέσα στην ψυχή μου». Toquel σ’ ευχαριστώ που είμαστε φίλοι.”

ΜΑΝΤΩ

“Όταν πρωτοάκουσα τη φωνή της, ένιωσα πως τα σύνορα της χώρας δεν τη χωράνε… Κι ύστερα διάβασα το βιογραφικό της και κατάλαβα πως δεν το ένιωθα μόνο εγώ. Η Μαντώ είναι μια χαρισματική φωνή παγκόσμίου βεληνεκούς. Οι συνεργασίες της είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές ηχοχρωματικά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δέχτηκε να συμμετέχει στην εκπομπή του Mega και κατ’επέκταση στον δίσκο μας γιατί νιώθω πως η μουσική ευελιξία και των δυο πλευρών ικανοποίησε τη δίψα του κοινού για εντυπωσιακά ντουέτα…”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

“Ο Αναστάσης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί… Από τον τρόπο που γράφει και ερμηνεύει τραγούδια, μέχρι τον τρόπο που λέει ιστορίες, αλλά ακόμα και ανέκδοτα σε μια παρέα, καταλαβαίνεις ότι κουβαλάει μια δική του όμορφη τρέλα! Αυτή η όμορφη τρέλα μάς έχει φέρει κοντά τα τελευταία 2-3 χρόνια και μουσικά. Έχει βάλει την υπογραφή του σε τραγούδια που έχουμε κυκλοφορήσει, αλλά και σε κάποια που θα βγάλουμε στο μέλλον. Την υπογραφή του την έχει βάλει όμως και στην παρέα μας. Πιστεύω πολύ σε εκείνον, θεωρώ πως το μέλλον μας είναι κοινό και χαίρομαι που διασταυρωθήκανε τα μονοπάτια μας σε αυτόν τον δίσκο…”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

“Η γνωριμία μας με τον Θανάση Βασιλόπουλο μετράει πολλά χρόνια. Συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στη διασκευή του ‘Καίγομαι και Σιγολιώνω’ που κάναμε μαζί πριν 7 χρόνια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που τον ηχογραφήσαμε και τον άκουσα live να σολάρει με το κλαρίνο ήταν σαν ακούω για πρώτη φορά ένα όργανο που κατά τα άλλα γνωρίζω καλά από την παιδική μου ηλικία. Δεν σου δίνεται δεύτερη ευκαιρία για «πρώτες φορές» στη ζωή… Ο Θανάσης κάθε φορά που συνεργαζόμαστε, μας χαρίζει «πρώτες φορές». Τόσο μεγάλο είναι το ταλέντο του.”

ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΒΕΡΔΗ

“Την κομπανία Βέρδη τη γνώρισα μέσω της εκπομπής τςη ΕΡΤ «Το Αλάτι της Γης». Θυμάμαι μου έστειλε ένα link ο manager μας Γιάννης Κουτράκης, και με ρώτησε “πώς θα σου φαινόταν να τραγουδήσεις μαζί τους;” Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη… Η ευαισθησία που μοιραζόμαστε για τις ρίζες και εγώ και ο Γιάννης είναι τεράστια. Αν δεν έχεις ρίζες, είσαι φτερό στον άνεμο… Αυτή η αξιόλογη μουσική οικογένεια που λέγεται κομπανία Βέρδη, εκτός από τον τρόπο που τιμά τη μουσική παράδοση της Βορείου Ηπείρου αλλά και γενικότερα της Ηπείρου, τιμά παραδειγματικά στον πυρήνα της τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής οικογένειας. Ευγένεια, τιμιότητα και ταπεινότητα… Αυτά που αγαπώ και θαυμάζω στους ανθρώπους.”

Το album «ΜΕΛΙSSES Duets» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής – Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερα
Panik Records

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα