Συνελήφθη και η αδερφή του Λάκη Γαβαλά

Συνελήφθη και η αδερφή του Λάκη Γαβαλά

Στο σκαμνί και η Νότα Γαβαλά. Ομολόγησε τα χρέη της στην Οικονομική Αστυνομία και συνελήφθη

Μετά τον Λάκη Γαβαλά , στο σκαμνί της Δικαιοσύνης θα κάτσει και η αδερφή του γνωστού σχεδιαστή .

Η 50χρονη Παναγιώτα (Νότα) Γαβαλά συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, καθώς πήγε μόνη της στην Οικονομική Αστυνομία και παραδόθηκε για χρέη και υπέρογκες οφειλές προς το δημόσιο.

Η ίδια υπήρξε εντεταλμένη σύμβουλος δύο εταιρειών που είχαν ως δραστηριότητα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αλλά και την εισαγωγή ρούχων και ενδυμάτων.

Τα χρέη της ίδιας ανέρχονται συγκεκριμένα σε 7.747.017,14 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 απέδωσε ανακριβώς Φόρο Προστιθέμενης Αξίας Φ.Π.Α. ποσού -145.500,23- ευρώ, ενώ κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου τρέχοντος έτους δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) ποσού -4.282,95- ευρώ.

Επίσης, σε βάρος της, ως εντεταλμένης σύμβουλου στη δεύτερη εταιρία έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους -7.597.233,96- ευρώ.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας και η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν συνιστούν αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 “Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα