Ματίνα Παγώνη στο News 24/7: “Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής”

Ματίνα Παγώνη στο News 24/7: “Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής”

Η πρόεδρος των Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο News 24/7 για την ετοιμότητά μας απέναντι στον Κορονοϊό.

H πρόεδρος των Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς και διευθύντρια στη Γ΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Γεννημάτας, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο News247.gr για τα μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού, την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την υπεύθυνη στάση που πρέπει να κρατήσουμε σαν λαός.

Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε αυτά τα μέτρα για να μην φτάσουμε στην κατάσταση που είναι η Ιταλία, σημειώνοντας πως πάρθηκαν την κατάλληλη στιγμή.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Παγώνη στο News247:

Πιστεύετε ότι είμαστε προετοιμασμένοι σαν χώρα για τον κορονοϊό;

Κοιτάξτε, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγιές από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Οι οδηγίες είναι σαφείς. Οι φορείς του κάθε νοσοκομείου έχουν το δικό τους σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Εμείς πρέπει να πορευόμαστε με βάση αυτές τις οδηγίες.

Χρειάζεται να πάρουμε κάποιο επιπλέον μέτρο, πέρα από αυτά που έχουν εξαγγελθεί μέχρι τώρα;

Προς το παρόν τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Πάρθηκαν έγκαιρα, έτσι ώστε να μην φτάσουμε και εμείς στο σημείο που βρίσκεται η Ιταλία. Καλώς η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Καλώς έκλεισαν οι χωροί εστίασης, τα καφέ,τα μπαρ, τα εμπορικά κέντρα και όλοι οι υπόλοιποι χώροι.

Πώς κρίνεται την κίνηση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις στον ΕΣΥ; Είναι επαρκές το νούμερο;

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι πολύ καλή κίνηση. Απαραίτητο για τη Δημόσια Υγεία αυτή τη στιγμή. Πρέπει να προσληφθούν άμεσα. Βέβαια τα 2.000 άτομα δεν επαρκούν, χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Θεωρείτε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το μέτρο από γιατρούς και νοσηλευτές;

Δεν το ξέρω αυτό. Δεν ξέρω πως μπορεί να σκέφτεται ο καθένας. Είναι στην προσωπική κρίση του κάθε ανθρώπου η συγκεκριμένη απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα προσληφθούν θα πρέπει να είναι μόνιμοι και όχι για κάποιο διάστημα.

Υπάρχει κάποια καταγραφή για το πόσοι είναι οι γιατροί που έχουν μπει σε καραντίνα λόγω κορονοϊόυ;

Δεν γνωρίζουμε κάτι πάνω σε αυτό. Δεν έχουμε στοιχεία, καθώς οι συγκεκριμένες πληροφορίες υπόκεινται σε προσωπικά δεδομένα.

Ως πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τι συστήνετε στον κόσμο;

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου, με συνωστισμό ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ και παραλίες. Πρέπει επιτέλους να συμπεριφερθούμε ως υπεύθυνη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα