Εννέα λόγοι που τα ταξίδια κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Εννέα λόγοι που τα ταξίδια κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία
SHUTTERSTOCK

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων υπενθυμίζει τους 9 λόγους για τους οποίους τα ταξίδια κάνουν καλό στην ψυχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την ψυχική υγεία ως «μια κατάσταση ευεξίας στην οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του ικανότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει τις φυσιολογικές πιέσεις της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να συμβάλει στην κοινότητά που ζει».

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σήμερα και τα ταξίδια είναι ένας άριστος τρόπος για τη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας και, κατ 'επέκταση, συμβάλλουν σε μια πιο ευτυχισμένη και πληρέστερη ζωή.

Ακολουθούν λοιπόν 9 λόγοι για τους οποίους τα ταξίδια κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων!

  1. Τα ταξίδια σας δίνουν ευκαιρίες να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, βοηθώντας σας να καταπολεμήσετε τη μονοτονία. Τα ταξίδια συνδέουν τους ανθρώπους και παρέχουν ευκαιρίες να μάθουν για νέους και διαφορετικούς πολιτισμούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ενσυναίσθησής σας προς τους άλλους. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη συνολική σας ανοχή, να μειώσετε τις προκαταλήψεις και ακόμη και να μειώσετε το συναίσθημα της απογοήτευσης.
  2. Δραστηριότητες, όπως περπάτημα, πεζοπορία και σκι, σε γραφικές περιοχές μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο ελπιδοφόροι. Μια μελέτη του 2020 κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι που γνώριζαν το τοπίο γύρω τους σε έναν περίπατο ανέφεραν ότι ήταν πιο ελπιδοφόροι και αισιόδοξοι από άλλους περιπατητές. Τι καλύτερο από το να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο ενός νέου προορισμού σε μια πεζοπορική διαδρομή ή κάνοντας σκι σε μια όμορφη πλαγιά;
  3. Τα ταξίδια σε ανακουφίζουν από το άγχος και βελτιώνουν την γενική άποψη για τη ζωή! Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 ανάμεσα σε άτομα ηλικίας 25 έως 70+, το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα ταξίδια βελτιώνουν τη γενική διάθεση και την προοπτική της ζωής, με το 75% των ερωτηθέντων να λένε ότι τα ταξίδια τους βοηθούν να μειώσουν το άγχος.
  4. Τα ταξίδια βοηθούν τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλύτερα και ενισχύουν τη δημιουργικότητα. Ανακαλύπτοντας νέους πολιτισμούς αυξάνεται η ικανότητα του μυαλού στο να σκέφτεται διαφορετικά πράγματα και ιδέες , να σκέφτεται βαθύτερα και να ενσωματώνει σκέψεις. "Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες αυξάνουν τόσο τη γνωστική ευελιξία όσο και το βάθος και την ενσωμάτωση της σκέψης", λέει ο Adam Galinsky, καθηγητής και συγγραφέας πολυάριθμων μελετών σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ δημιουργικότητας και διεθνών ταξιδιών.
  5. Ο χρόνος μακριά από την εργασία μπορεί να αυξήσει την ενέργεια και την παραγωγικότητά σας στην εργασία. Μια μελέτη του Harvard Business Review σε περισσότερους από 400 ταξιδιώτες διαπίστωσε ότι το 94% των ερωτηθέντων είχαν τόση ή περισσότερη ενέργεια μετά την επιστροφή τους από ένα καλό ταξίδι. Έτσι, κλείστε αυτές τις διακοπές και κατακτήστε τους εργασιακούς σας στόχους όταν επιστρέψετε!
  6. Το ταξίδι σας βοηθά να κάνετε κάτι καλό, το οποίο σας βοηθά να αισθάνεστε καλά. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι όταν βοηθάτε άλλους, στον εγκέφαλο σας προωθούνται κάποιες αλλαγές που σχετίζονται με την ευτυχία. Η δαπάνη χρημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας σε εστιατόρια, αξιοθέατα και ακόμη σε τοπικά σουβενίρ, υποστηρίζει τα 330 εκατομμύρια ανθρώπων που βασίζονται στον κλάδο του τουρισμού, για τα προς το ζην. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε εθελοντικά έναν αξιόπιστο τοπικό οργανισμό!
  7. Ένα ταξίδι ευεξίας μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ψυχική υγεία. Σε ένα ξενοδοχείο ευεξίας που επικεντρώνεται σε πρακτικές όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός κ.α., μπορείτε να μάθετε τεχνικές που θα τις εφαρμόζεται και στο σπίτι και θα σας βοηθούν να διατηρήσετε μια καλή ρουτίνα ευεξίας. Αυτή η ρουτίνα θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση καλύτερης ψυχικής υγείας.
  8. Το να κάνεις κάτι που σου αρέσει σε κάνει ευτυχισμένο. Γι αυτό τσέκαρε τη λίστα με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και ξεκίνα να φροντίζεις ο ίδιος για την προσωπική σου ευτυχία!
  9. Τα ταξίδια με αγαπημένα πρόσωπα βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών σας για αγάπη. Η ιεραρχία των αναγκών με βάσει τον Maslow προσδιορίζει την αγάπη και το ανήκειν ως βασικές ψυχολογικές ανάγκες του ανθρώπου. Το να μοιράζεστε τις εκπληκτικές ταξιδιωτικές σας περιπέτειες με αγαπημένα σας πρόσωπα βοηθά στην ενίσχυση της σχέσης σας μαζί τους, ενώ εντείνετε τα συναισθήματα αγάπης, ανήκειν και πληρότητας.
  • Ο 9λογος γράφτηκε από την Tiffany Misrahi, VP Policy & Lethabo-Thabo Royds, Content Program Co-Ordinator του World Travel & Tourism Council.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΟΥ, Τουριστικά Νέα
SHARE:

24Media Network