Επίθεση χάκερ στο YouTube: "Εξαφάνισαν" το Despacito και άλλα δημοφιλή video clip

YouTube
YouTube AP

"Θύμα" χάκερ έπεσε για αρκετές ώρες το YouTube, με αρκετά από τα δημοφιλέστερα video clip του να μην είναι διαθέσιμα για αρκετές ώρες. Ποιοί υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση

Οι χάκερ που χτύπησαν το YouTube έβαλαν στο μάτι μερικά από τα πιο επιτυχημένα video clip που φιλοξενεί η δημοφιλής πλατφόρμα.

Ανάμεσά τους και το γνωστό σε όλους Despacito, το μοναδικό έως σήμερα τραγούδι που έχει καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 5 δισ. views, αλλά και video clips από τραγούδια γνωστών και αγαπημένων στη νεολαία τραγουδιστών, όπως οι Shakira, Taylor Swift, Selena Gomez και Drake.

Κοινό στοιχείο σε όλους τους στόχους της επίθεσης ήταν ότι επρόκειτο για βίντεο που είχαν αναρτηθεί μέσω του Vevo.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ομάδα που αυτοαποκαλείται "Prosox and Kuroi'sh" ανεβάζοντας στη θέση πολλών βίντεο που εξαφάνισαν το μήνυμα "Ελευθερώστε την Παλαιστίνη".

Σε λογαριασμό του Twitter που φέρεται να συνδέεται με άτομο από την ομάδα των χάκερ, αναρτήθηκε μήνυμα ότι η επίθεση έγινε για... πλάκα, καταλήγοντας μάλιστα με τη φράση "Μην με κρίνετε, σε αγαπώ YouTube.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα, με τα βίντεο να είναι και πάλι διαθέσιμα στη δημοφιλή πλατφόρμα, αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι οι χάκερ - για πλάκα ή όχι - μπόρεσαν να αποκτήσουν τόσο εύκολα τον έλεγχό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το YouTube αποφάσισε κατόπιν εορτής να "κόψει" τα όπλα

Από το 'Despacito' στο... 'Θες Παστίτσιο': Αυτά ήταν τα δημοφιλέστερα βίντεο στο YouTube το 2017

SHARE: