Κίνα: Οι εταιρίες πληροφορικής στοχεύουν σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Κίνα: Οι εταιρίες πληροφορικής στοχεύουν σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα
"Πράσινη" τεχνολογία. shutterstock

Οι κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής αναζητούν τρόπους, ώστε να δημιουργήσουν ένα διαδίκτυο "πράσινων" λύσεων.

Η βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα, έχει καταγράψει μία δυναμική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα κέντρα αποθήκευσης των δεδομένων πληροφορικής, οι βάσεις δεδομένων που διαθέτει, αλλά και κέντρα εξυπηρέτησης της κινητής τηλεφωνίας, καταναλώνουν ενέργεια, σε ένα αυξανόμενο επίπεδο.

Έτσι, οι κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής έχουν αρχίσει να εργάζονται στην αναζήτηση πράσινων λύσεων.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ηλεκτρικού Δικτύου της Κίνας, η κατανάλωση ενέργειας, μόνο από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια kWh το 2020, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 2,7% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα.

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Η κατανάλωση ενέργειας από τη βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα αυξάνεται με ένα ετήσιο ποσοστό περίπου 10%. Το ποσοστό αυτό, θα διπλασιαστεί σε επτά ή οκτώ χρόνια και θα εξελιχθεί σε έναν κύριο τομέα κατανάλωσης ενέργειας στο μέλλον» όπως δήλωσε ο καθηγητής Γουάνγκ Γουανφένγκ του πανεπιστημίου Jiaotong του Πεκίνου στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ που είναι ειδικός στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις του αναφερόμενου τομέα θα πρέπει να δράσουν άμεσα, ώστε να οικοδομήσουν περισσότερο πράσινες υποδομές για το διαδίκτυο.

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Huawei και η Tencent, προσπαθούν να αναπτύξουν μία βιομηχανία του διαδικτύου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα