Ο “Φίλος” του αεροδρομίου Αθηνών, δίνει πληροφορίες για τον COVID-19

Ο “Φίλος” του αεροδρομίου Αθηνών, δίνει πληροφορίες για τον COVID-19

Ο νέος ψηφιακός βοηθός (Philos), εντάσσεται πιλοτικά στο δυναμικό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Μπορεί η ταξιδιωτική κίνηση να έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας προετοιμάζεται κατάλληλα για το άνοιγμα το τουρισμού, στις 14 Μαϊου και την αυξημένη κίνηση που θα υπάρχει.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας, εντάσσεται και ο νέος ψηφιακός οδηγός, ο «Φίλος» (Philos), χρησιμοποιώντας επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), πληροφορεί τους ταξιδιώτες σε θέματα που αφορούν το ταξίδι και τον COVID-19

Στην πιλοτική φάση, με πολύ φιλική διάθεση, γνώσεις αλλά και… φιλομάθεια, ο «Φίλος» συστήνεται στους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου www.aia.gr και αναμένει να καθοδηγήσει το κοινό αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις του, πάντα σε σχέση με τον COVID-19, είτε πρόκειται για το ταξίδι, είτε για άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου, είτε για τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο ταξιδιώτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει τον «Φίλο», σε μια διαδραστική επικοινωνία που θα τον βοηθήσει γρήγορα και φιλικά στο ταξίδι του, ενώ παράλληλα, ο «Φίλος» θα εμπλουτίζει και θα αναβαθμίζει όλο και περισσότερο τη νοημοσύνη του στην πρώτη, πιλοτική φάση της «ζωής» του.

 

Σύντομα, ο ψηφιακός βοηθός θα βρίσκεται και σε άλλα ψηφιακά κανάλια, ώστε να εξυπηρετεί άμεσα τους ταξιδιώτες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, παράλληλα με όλο το πλέγμα των υπηρεσιών πληροφόρησης που παρέχει το αεροδρόμιο όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εξάλλου, συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του, το αεροδρόμιο της Αθήνας ενισχύει το ψηφιακό αποτύπωμά του με την προσθήκη της απόλυτης εμπειρίας της ψηφιακής ξενάγησης για μαθητές και σπουδαστές.

 

Έχοντας υποδεχτεί στους χώρους του μέχρι σήμερα σχεδόν 65.000 μαθητές και σπουδαστές, το αεροδρόμιο και οι άνθρωποί του προσκαλούν τους νέους, διότι οι ξεναγήσεις συνεχίζονται. Με τεχνολογία 3D Εικονικής Περιήγησης, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα – και από κάθε μέρος του κόσμου– θα μπορούν, από τις 12 Απριλίου 2021, να απολαύσουν την «ψηφιακή βόλτα» τους στο αεροδρόμιο!

Με ξεναγούς τους ανθρώπους του αεροδρομίου και… τη μασκότ του, τον Φίλο Αθηναίο, η μοναδική εμπειρία της ψηφιακής ξενάγησης συνθέτει μια συναρπαστική περιήγηση μέσω κινητού ή τάμπλετ για μαθητές ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται και περιηγείται πραγματικά μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η 3D Εικονική Περιήγηση προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει, με τεχνολογία που είναι συμβατή με μάσκες εικονικής πραγματικότητας (VR).

Το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ξενάγησης, για εικονική περιήγηση με ξενάγηση διάρκειας 1 ½ – 2 ωρών αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, ξεναγεί μαθητές και σπουδαστές στον Κεντρικό Αεροσταθμό, στους χώρους διαχείρισης αποσκευών, σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους, στις εξόδους αναχώρησης των επιβατών και στον Πύργο Ελέγχου, με τελική στάση στο σταθμό της Πυροσβεστικής, όπου θα παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του «Πάνθηρα», του οχήματος διάσωσης και πυρόσβεσης.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα