Ο πιο ακριβοπληρωμένος streamer του Twitch έβγαλε 9,6 εκ. δολάρια σε 26 μήνες

Ο πιο ακριβοπληρωμένος streamer του Twitch έβγαλε 9,6 εκ. δολάρια σε 26 μήνες
Ο Ludwig Ahgren είναι streamer που τον περασμένο Απρίλιο είχε 282.000 συνδρομητές στο Twitch, οι οποίοι πλήρωναν για να τον απολαμβάνουν. Instagram

Ανώνυμος hacker έκανε το Twitch θύμα της μεγαλύτερης διαρροής στοιχείων. Ποιος χρήστης έβγαλε τα περισσότερα χρήματα από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020.

To Τwitch είναι ο απόλυτος προορισμός για το livestreaming των video games, από το πιο πρώτο (παίζετε εσείς live, γιατί έτσι θέλετε) έως το τελευταίο -επαγγελματικό- επίπεδο (eSports). H θυγατρική εταιρία της Amazon.com Inc (έδωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2014), που κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής, προσφέρει σε όλον τον πλανήτη τη δυνατότητα stream σε πραγματικό χρόνο και ‘την πραγματική ζωή’.

Το 2020 οι users είχαν δει 18.6 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου, με τα έσοδα από τις διαφημίσεις να φτάνουν στα 750.000.000 δολάρια και τα κέρδη τα 2.3 δισεκατομμύρια δολ.

Το 2021 ξεπέρασε τους 2.84 εκατομμύρια χρήστες και τους 2.000.000 ταυτόχρονους χρήστες κατά μέσο όρο και τους 9.000.000 χρήστες, που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα, με την πανδημία να έχει παίξει το ρόλο της.

Το Μάρτιο του 2021 τέσσερις streamers εξασφάλισαν την ταυτόχρονη παρουσία περισσότερων από 100.000 χρηστών. Ήταν οι Ninja, Shroud, Ranboo και Ludwig Ahgren -όλοι ασχολούνται επαγγελματικά με τα esports.

O τελευταίος (τον βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία -δεξιά), ο οποίος είχε τον περασμένο Απρίλιο 282.000 συνδρομητές που πλήρωναν για να τον απολαμβάνουν στο μαραθώνιο των 31 ημερών livestream. Είχε κοντά του 269.000 subscribers, αριθμός που είναι το νέο ρεκόρ. Για 31 ημέρες τον έβλεπαν να τρώει, να κοιμάται και να παίζει video games. Με τα κέρδη πλήρωσε το χρέος της πιστωτικής του κάρτας και έκανε δωρεά 120.000 δολαρίων, στους οργανισμούς Humane Society και St. Jude’s.

Ξεκάθαρα το Twitch είναι τρόπος για να βγάζουν χρήματα οι καλύτεροι, όπως είναι και το μέσο που εξασφαλίζει όσα θέλουν να δουν οι συνδρομητές του. Πριν λίγες μέρες hacker εξασφάλισε και διέρρευσε δεδομένα 125GB του κολοσσού. Δηλαδή, όσα αφορούν την πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένου του source code), αλλά και τους χρήστες, με τη λίστα να αφορά τις πληροφορίες πληρωμής και τα στοιχεία της πιστοποίησης δύο παραγόντων (2FA).

Από τα αρχηγεία επιβεβαίωσαν την παραβίαση και δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν σχετικά με τις εξελίξεις. Εν τούτοις, το ενδιαφέρον για όσα ακολούθησαν μονοπώλησε ο hacker που μεταξύ άλλων αποκάλυψε και τους δημιουργούς που έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα, από τον Αύγουστο του 2019 και μετά.

Αποκαλύφθηκε πως 81 streamers κέρδισαν περισσότερα από 1.000.000 δολάρια. Στο Νο1 της λίστας είναι ο λογαριασμός με όνομα Critical Role, ο οποίος πήρε 9.6 εκατομμύρια δολάρια από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2021. Δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά ομάδα με voice actors που δίνουν παραστάσεις ενώ περιηγούνται στο Dungeons and Dragons. Δεδομένα όμως, κάνει κάτι καλά ως ‘το σπίτι’ των voice actors.

Σε ό,τι αφορά τη δική σας ασφάλεια, εφόσον έχετε λογαριασμό στο Twitch, προφανώς πρέπει να αλλάξετε το password (στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και όπου αλλού μπορεί να έχετε το ίδιο) και να κάνετε ξανά το 2FΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα