Πετάνκ: Η Google τιμά με ένα διαδραστικό Doodle το αγαπημένο παιχνίδι των Γάλλων

Πετάνκ: Η Google τιμά με ένα διαδραστικό Doodle το αγαπημένο παιχνίδι των Γάλλων
google

Το σημερινό Doodle της Google δίνει τη δυνατότητα για παιχνίδι. Με ένα απλό κλικ μπορεί κανείς να παίξει μια παρτίδα πετάνκ με τους φίλους του.

Με ένα διαδραστικό Doodle η Google αφιερώνει τη σημερινή μέρα στο πετάνκ, το αγαπημένο υπαίθριο παιχνίδι των Γάλλων. Κάνοντας ένα απλό κλικ στο Doodle, μπορεί κανείς να παίξει έναν τυχαίο αγώνα ή και να προκαλέσει τους φίλους του.

Πολύ πριν το πετάνκ γίνει η απογευματινή δραστηριότητα της Γαλλίας, οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν παιχνίδια πετώντας επίπεδες πέτρες και τελικά πέτρινες μπάλες. Αφού τροποποίησαν το παιχνίδι προσθέτοντας μια μπάλα-στόχο, οι αρχαίοι Ρωμαίοι στρατιώτες και ναυτικοί έφεραν το παιχνίδι στη Γαλλία.

Το σύγχρονο πετάνκ ξεκίνησε το 1907 στην Προβηγκία της Γαλλίας, όταν ένας ιδιοκτήτης τοπικής καφετέριας προσάρμοσε τους κανόνες για να εξυπηρετήσει έναν παίκτη που οι ρευματισμοί του τον εμπόδιζαν να τρέξει. Με μειωμένο μήκος γηπέδου και σταθερή ρίψη, το πετάνκ εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοί: Ρίξτε, πετάξτε ή κυλήστε τις μεταλλικές μπάλες της ομάδας σας πιο κοντά στην μπάλλα-στόχο από την άλλη ομάδα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς γύρων, ο πρώτος παίκτης ή η πρώτη ομάδα που θα πετύχει δεκατρείς πόντους κερδίζει! Ο στόχος μπορεί να ακούγεται απλός, αλλά οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τακτικές για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους. Το “σουτάρισμα” είναι μια δημοφιλής στρατηγική, που χρησιμοποιείται συχνά σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όπου οι παίκτες προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπάλα του αντιπάλου από τον στόχο.

Στις μέρες μας, το πετάνκ είναι κάτι περισσότερο από μια δραστηριότητα αναψυχής με φίλους – το παιχνίδι παίζεται ανταγωνιστικά σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο σε όλο τον κόσμο. Οι καλύτεροι παίκτες συμμετέχουν σε εκδηλώσεις επίδειξης, όπως το Mondial La Marseillaise στη Γαλλία και το La British Open στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα