Ποιος είναι ο μισθός του νέου CEO του Twitter

Ποιος είναι ο μισθός του νέου CEO του Twitter
Ο Παράγκ Αγκραγουάλ πιστεύει πως δουλειά των social media δεν είναι να επικεντρώνονται στην ελευθερία του λόγου, αλλά στο πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί. Ellian Raffoul/Courtesy of Twitter via AP

Από τα 1.40 δολάρια που έπαιρνε ετησίως ο Τζακ Ντόρσεϊ, από το 2018, το Twitter θα αυξήσει κατά τι τα μηδενικά στο μισθό του νέου CEO, Παράγκ Αγκραγουάλ.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ άφησε το Twitter, γιατί έχει άλλη δουλειά (100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επειδή οι μέτοχοι τον πίεζαν να διαλέξει μεταξύ Twitter και Square) και επέλεξε για αντικαταστάτη του αυτόν που λατρεύουν να βλέπουν όσοι επενδύουν στην πλατφόρμα.

Το NEWS 24/7 σας έδωσε όλες τις πληροφορίες για τον Παράγκ Αγκραγουάλ, ο οποίος αναλαμβάνει νέος CEO. Πλην μιας: του μισθού του. Όπως αναφέρουν έγγραφα που κατατέθηκαν σε αρμόδιες αρχές, o Αγκραγουάλ θα πάρει 1.000.000 δολάρια, ως ετήσιο μισθό. Αυτό είναι το δεδομένο. Επιπροσθέτως, υπάρχουν πολλά μπόνους επιδόσεων που αντιστοιχούν στο 150% του ετήσιου μισθού, ενώ πήρε και μετοχές αξίας 12.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν ξέρουμε αν θυμάστε πόσα έπαιρνε ο Ντόρσεϊ, αλλά γενικά δεν είχε μισθό ενώ από το 2018 έως φέτος λάμβανε 1.40 δολάρια το χρόνο. Προφανώς επρόκειτο για συμβολικό ποσό. Για την ιστορία, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παίρνει 1 δολάριο ως ετήσιο μισθό. Αυτή είναι και η αμοιβή του Λάρι Πέιτζ της Alphabet, όπου ανήκει η Google. Εξυπακούεται πως βγάζουν εκατομμύρια από τις μετοχές και τις λοιπές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα