Silhouette Challenge: Το trend του Tik Tok που κρύβει πολλούς κινδύνους

Silhouette Challenge: Το trend του Tik Tok που κρύβει πολλούς κινδύνους

Πώς ένα challenge του Tik Tok που δημιουργήθηκε για καλό σκοπό πήρε τόσο κακή τροπή. Το σέξι φίλτρο του "Silhouette Challenge" και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

“Φωτιά” έχει πάρει στο Tik Tok ένα νέο trend κατά το οποίο οι χρήστες (κυρίως γυναίκες), με τη βοήθεια ενός κόκκινου φίλτρου που τονίζει τις σιλουέτες τους, κάνουν σέξι χορευτικές κινήσεις σε βίντεο με μουσική στο background. Οι περισσότερες γυναίκες, που επιλέγουν να φορούν άνετα, loose ρούχα, χορεύουν ή ποζάρουν όταν κατά τη διάρκεια του βίντεο εφανίζεται αυτό το κόκκινο εφέ που λειτουργεί σαν “αρνητικό” φίλτρο, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα ρούχα και να μένει μόνο το περίγραμμα της σιλουέτας του εμφανιζόμενου προσώπου.

Ωστόσο το challenge αυτό πήρε πολύ κακή τροπή καθώς, όπως φαίνεται, ορισμένοι επιτήδειοι βρήκαν τον τρόπο να αφαιρούν το φίλτρο και να βλέπουν το πρωτότυπο υλικό, που κάποιες φορές περιλαμβάνει γυναίκες με εσώρουχα, μαγιό ή ακόμα και εντελώς γυμνές.

Η πρόκληση δημιουργήθηκε αρχικά για καλό σκοπό. Το μήνυμα ήταν πως οι γυναίκες πρέπει να “αγκαλιάσουν” το σώμα τους και να το αγαπήσουν έτσι όπως ακριβώς είναι απορρίπτοντας τα πρότυπα που υπάρχουν για το “τέλειο σώμα”.

Όμως τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλά εγχειρίδια για το πώς μπορεί κανείς να αφαιρέσει το φίλτρο και επομένως να έχει στη διάθεσή του γυμνές φωτογραφίες των χρηστών.

Δεκάδες χρήστες του Tik Tok, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το BuzzFeed News, σπεύδουν να προειδοποιήσουν σχετικά με τα ρίσκα και τους κινδύνους που κρύβει το εν λόγω challenge, ενώ καλούν τους χρήστες να προσέχουν καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθούν εκτεθειμένοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα