Spotify: Προσθέτει ένδειξη σε podcasts για κορονοϊό και εμβόλια

Spotify: Προσθέτει ένδειξη σε podcasts για κορονοϊό και εμβόλια
Spotify istockphoto

Το Spotify σχεδιάζει να βάλει "φρένο" στη διασπορά fake news μέσω podcasts, προσθέτοντας ειδική σήμανση προς τους χρήστες.

Το Spotify σχεδιάζει να προσθέσει συμβουλευτικές προειδοποιήσεις σε podcast της πλατφόρμας που αφορούν την Covid-19, με στόχο να περιορίσει τη διασπορά fake news.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Daniel Ek δήλωσε ότι η νέα προειδοποίηση θα ανακατευθύνει τους χρήστες σε ένα κέντρο δεδομένων σχετικών με τον κορονοϊό.

Όπως γράφει το Reuters η ένδειξη “content advisory” θα κατευθύνει τους ακροατές των Podcast σε μια σελίδα, η οποία θα περιέχει στοιχεία και πληροφορίες ειδικούς στον τομέα της υγείας, καθώς και σε συνδέσμους με αξιόπιστες πηγές.

“Αυτή η νέα προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα εφαρμοσθεί στις χώρες σε όλο τον κόσμο τις επόμενες ημέρες. Από όσα γνωρίζουμε, αυτή η συμβουλή για το περιεχόμενο είναι η πρώτη του είδους από μια μεγάλη πλατφόρμα που μεταδίδει podcast”, δήλωσε ο Daniel Ek.

“Γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουμε στην υποστήριξη της έκφρασης των δημιουργών, ενώ παράλληλα εξισορροπούμε με την ασφάλεια των χρηστών μας. Σε αυτόν τον ρόλο, είναι σημαντικό για μένα να μην λογοκρίνουμε το περιεχόμενο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι υπάρχουν κανόνες και συνέπειες για όσους παραβιάζουν τους κανόνες”, συνέχισε ο ίδιος.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου οι τραγουδιστές-συνθέτες Neil Young και Joni Mitchell ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η πλατφόρμα επιτρέπει τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια.

Ο Young αρνήθηκε να παίζεται η μουσική του στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Joe Rogan «The Joe Rogan Experience». Ο παρουσιαστής, ένας σκεπτικιστής για τα εμβόλια, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τις απόψεις του για την πανδημία, τις κυβερνητικές εντολές και τα εμβόλια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 270 επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας υπέγραψαν μια επιστολή, καλώντας το Spotify να αναλάβει δράση κατά του Rogan, κατηγορώντας τον ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις στο podcast.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για το Spotify και την παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα