Threads: Η Meta εγκαινίασε τον αντίπαλο του Twitter

Threads: Η Meta εγκαινίασε τον αντίπαλο του Twitter
Meta Platforms Getty Images

Η Meta εγκαινίασε επίσημα το Threads, με την εφαρμογή να τίθεται σε λειτουργία στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Android σε 100 χώρες.

Η Meta Platforms εγκαινίασε την Τετάρτη το Threads, τον ανταγωνιστή του Twitter, με περισσότερες από πέντε εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες ώρες.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία του στην Ευρώπη καθυστέρησε λόγω ανησυχιών για το απόρρητο δεδομένων.

Το Threads είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μέχρι στιγμής για το Twitter που ανήκει στον Μασκ.

Η εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Android σε 100 χώρες.

“Ας το κάνουμε. Καλώς ήλθατε στο Threads”, έγραψε ο Zuckerberg σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως και το Twitter, η εφαρμογή διαθέτει σύντομες αναρτήσεις κειμένου στις οποίες οι χρήστες μπορούν να κάνουν like, να δημοσιεύουν ξανά και να απαντούν, αν και δεν περιλαμβάνει δυνατότητες απευθείας μηνυμάτων.

Οι αναρτήσεις μπορούν να έχουν μέγεθος έως 500 χαρακτήρες και περιλαμβάνουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτών, σύμφωνα με τη Meta.

Όπως γράφει το Reuters, οι χρήστες του Instagram που εγγράφονται στο Threads έχουν αυτόματα ένα σήμα επικολλημένο στο προφίλ τους στο Instagram, αλλά μπορούν να επιλέξουν να το αποκρύψουν. Τους δίνονται επίσης επιλογές να επιλέξουν διαφορετικές ρυθμίσεις απορρήτου για κάθε εφαρμογή.

Ενώ το Threads κυκλοφόρησε ως αυτόνομη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά τους στο Instagram και να ακολουθήσουν τους ίδιους λογαριασμούς, δυνητικά καθιστώντας το μια εύκολη προσθήκη στις υπάρχουσες συνήθειες για περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Instagram.

Το Billboard, το HBO, το NPR και το Netflix δημιούργησαν λογαριασμούς μέσα σε λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία των threads. Το ίδιο έκανε η Shakira και άλλες γνωστές προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα