Emirates: Ποια είναι η εταιρεία που έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν το Ντουμπάι

Emirates: Ποια είναι η εταιρεία που έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν το Ντουμπάι

Συνέντευξη του διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα στο NEWS 24/7.

Πάνω από 15.000 πτήσεις, 4,5 εκατομμύρια επιβάτες, χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων όπως ψάρια, τυριά, φρούτα και μάρμαρα είναι μόνο λίγα από τα νούμερα που συνοδεύουν την πορεία 25 χρόνων της αεροπορικής εταιρείας του εμιράτου του Ντουμπάι, Emirates, στην Ελλάδα.

Η εταιρεία συνδέει σήμερα την Αθήνα με το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες, η Emirates σήμερα κερδίζει όχι μόνο την εμπιστοσύνη τους σε θέματα ασφάλειας και συνέπειας, αλλά και την σταθερή προτίμηση τους για την εμπειρία που προσφέρει στον αέρα. Ο κ. Κάλιντ Αλ Ζαρούνι, διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία μιλάει στο NEWS 24/7 για την πορεία της εταιρείας στη χώρα μας αλλά τα σχέδια της για το μέλλον.

Πως θα χαρακτηρίζατε την πορεία των 25 ετών της Emirates στην Ελλάδα;

Από την πρώτη πτήση της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1996, η Emirates μετρά πλέον 25 χρόνια ισχυρής παρουσίας στη χώρα. Η Emirates αποτελεί τη μόνη αεροπορική εταιρεία που διαθέτει απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι, καθώς και απευθείας πτήσεις καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα αποτελεί στρατηγικής σημασίας προορισμό για εμάς. Περίπου 4,5 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει από και προς την πρωτεύουσα της Ελλάδας με την Emirates από το 1996. Το 2021, 89.882 επιβάτες επέλεξαν την Emirates για να πετάξουν από και προς την Αθήνα, ενώ 7.404 τόνοι φορτίου μεταφέρθηκαν στις πτήσεις της Emirates από και προς την Αθήνα.

Μέσα από τα 25 χρόνια λειτουργίας μας στη χώρα, έχουμε ανέβει σταδιακά στην κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2000-2007 η Emirates είχε καταταχθεί ανάμεσα στις 6 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, την περίοδο 2008-2014 ανάμεσα στις 3 κορυφαίες, ενώ ήταν η κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία στην ελληνική αγορά για έξι συνεχόμενα χρόνια κατά την περίοδο 2015-2020.

Ποιο είναι το μείγμα των επιβατών στις πτήσεις από και προς Αθήνα – Ντουμπάι;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, έχουμε μεταφέρει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες και έχουμε πραγματοποιήσει 15.000 πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι.

Το Ντουμπάι είναι ένας ασφαλής προορισμός, που ακολούθησε ταχείς ρυθμούς αποκατάστασης από την πανδημία. Αποτελεί επομένως δημοφιλή προορισμό για ταξίδια αναψυχής αλλά και για επαγγελματικές δραστηριότητες, καταγράφοντας αύξηση τόσο των επισκεπτών που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο Ντουμπάι με την Emirates όσο και του ποσοστού των ταξιδιωτών με τελικό προορισμό το Ντουμπάι τους τελευταίους 12 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Ντουμπάι, στη Νέα Υόρκη, στις Μαλδίβες, στη Σιγκαπούρη και στη Μπανγκόκ. Αντίστοιχα, ο εισερχόμενος τουρισμός προέρχεται από το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Σιγκαπούρη.

Ήταν επιτυχημένο το πείραμα της απευθείας πτήσης Αθήνα – Νέα Υόρκη;

Τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εγκαινιάσαμε την πτήση προς το Νιούαρκ μέσω Αθήνας, απαντώντας στη μεγάλη ζήτηση των ταξιδιωτών για σύνδεση με τις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν 1,3 εκατ. Έλληνες της διασποράς.

Για το διάστημα που η απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας – Νέας Υόρκης είχε ανασταλεί εξαιτίας της πανδημίας, προβλέψαμε εναλλακτική για τη συνέχιση των εξαγωγών ελληνικών ψαριών στις ΗΠΑ. Έτσι, περισσότεροι από 1.200 τόνοι μεταφέρθηκαν μέσω των απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Ντουμπάι και μέσω πτήσεων της επόμενης μέρας, από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Από τον Ιούνιο του 2021, που έγινε και η επαναφορά των απευθείας πτήσεων προς τις ΗΠΑ, αυξήθηκαν σταδιακά οι εξαγωγές ψαριών, μεταφέροντας κατά μέσο όρο 210 τόνους/μήνα, φτάνοντας το 85% των εξαγωγών πριν την πανδημία. Πλέον ψάρια εξάγονται στο Ντουμπάι, τη Τζέντα, το Κουβέιτ και το Τόκιο. Εκτός από ψάρια, μεταφέρουμε -μεταξύ άλλων- γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί και ελληνικό γιαούρτι), εποχιακά φρούτα, όπως βατόμουρα, φράουλες και γλυκά καλαμπόκια, τρόφιμα, αλουμίνιο, μάρμαρα, ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά είδη, καλλυντικά, καθώς και είδη τέχνης και εκθεσιακά υλικά προς το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία και στη Μέση και Άπω Ανατολή.

Υπάρχουν σχέδια να ξεκινήσει απευθείας πτήση και από Θεσσαλονίκη προς Ντουμπάι;

Αναζητούμε πάντα ευκαιρίες για να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να αυξήσουμε τις συχνότητες των πτήσεων μας ανάλογα με τη ζήτηση. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε προσεκτικά τις υπάρχουσες δραστηριότητές μας και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για να αξιολογήσουμε πιθανές ευκαιρίες στην αγορά.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην Ελλάδα και στόχος μας είναι να συμβάλλουμε θετικά στην τοπική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε τη χωρητικότητά μας στην τοπική αγορά συνδέοντας τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα με ακόμη περισσότερους προορισμούς του δικτύου μας, μέσω του Ντουμπάι, καθώς και προς τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, την Ασία και την Αφρική.

Χρησιμοποιούν οι Έλληνες το Ντουμπάι ως hub για πτήσεις σε άλλες χώρες; Αν ναι σε ποιες;

Η Emirates προσφέρει καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας μέσω Boeing 777-300ER. Το Ντουμπάι, αποτελώντας παγκόσμιο τουριστικό κόμβο, συνδέει τους Έλληνες ταξιδιώτες με πολλούς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Νιούαρκ, το Μαλέ, τη Σεούλ και τη Σιγκαπούρη.

Ποια τιμολογιακή πολιτική ακολουθείτε για την Ελλάδα;

Οι ναύλοι καθορίζονται από τη δυναμική της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό και κυρίως, την προσφορά και τη ζήτηση. Θεωρούμε ότι οι ναύλοι μας ήταν πάντα ανταγωνιστικοί, με πολύ καλή σχέση ποιότητας – κόστους, ενώ επιπλέον προσφέρουμε ενισχυμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας και την ευελιξία στην πολιτική κρατήσεων.

Συνεργάζεστε με Έλληνες τουριστικούς πράκτορες; Ποια είναι η κίνηση των οργανωμένων πακέτων;

Σήμερα, οι ταξιδιώτες αναζητούν ασφάλεια, άνεση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα ταξίδια τους. Λόγω της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έπρεπε να προσαρμόσουν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται σε αυτές τις προσδοκίες, συνεχίζοντας να παρέχουν εξαιρετικές εμπειρίες. Στην Emirates, εργαστήκαμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και να παραμείνουμε κορυφαία επιλογή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, διατηρούμε στρατηγικές συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες. Οι ταξιδιώτες πλέον αναζητούν εμπλουτισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς και μεγαλύτερο χρόνο διαμονής σε τουριστικά θέρετρα. Θεωρούμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς οι ταξιδιώτες φαίνεται να επιλέγουν εξατομικευμένα πακέτα για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές των ονείρων τους, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές απαιτήσεις στον απόηχο της πανδημίας.

Επιπλέον, στην Emirates διαθέτουμε την υπηρεσία «Emirates Holidays», μέσω της οποίας παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων πακέτων διακοπών στο παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας.

Τι αναζητά ο Έλληνας ταξιδεύοντας για διακοπές στον προορισμό Ντουμπάι; Τι προσφέρει;

Το Ντουμπάι ήταν ανέκαθεν ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Έλληνες. Με το ξεκίνημα της Expo 2020 Dubai τον Οκτώβριο του 2021, οι Έλληνες είχαν έναν ακόμη λόγο για να επισκεφτούν την πόλη. Η έκθεση προσέλκυσε φέτος ακόμη περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες της παγκοσμίου φήμης έκθεσης ανήλθαν σε πάνω από 8 εκατομμύρια, επιδιώκοντας να τιμήσουν με την παρουσία τους την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και να εμπνεύσουν μελλοντικές παγκόσμιες λύσεις. Επιπλέον, το δύο νέα αξιοθέατα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο Ντουμπάι, το Ain Dubai, τον ψηλότερο τροχό παρατήρησης στον κόσμο, και το Μουσείο του Μέλλοντος. Αυτά τα αξιοθέατα, μεταξύ άλλων, προσφέρουν στους Έλληνες ταξιδιώτες ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Ντουμπάι. Παράλληλα, η έρημος του Ντουμπάι ενδείκνυται για σαφάρι, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, ειδικά για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις πιο κρύες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Emirates ανακηρύχτηκε και για φέτος η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο; Ποια είναι τα κύρια σημεία που επικεντρώνει η εταιρεία;

Η Emirates ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες στον κλάδο των αερομεταφορών στοχεύοντας να καλλιεργήσει το αίσθημα ασφάλειας στους επιβάτες και να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους όσον αφορά στα ταξίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε δωρεάν ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση για την COVID-19 σε όλους τους επιβάτες, άμεση επιστροφή χρημάτων, εφαρμόζοντας γενναιόδωρες και ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων και δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες της να διατηρήσουν τα μίλια και το επίπεδο μέλους τους.

Η Emirates έχει εισάγει μια ολοκληρωμένη σειρά μέτρων προστασίας σε κάθε βήμα του ταξιδιού ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της, και έχει αναγνωριστεί για την αμεσότητα στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ασφαλούς Ταξιδιού (Travel Safety Barometer). Εκτός από τα ενισχυμένα πρωτόκολλα υγιεινής, πήραμε πολλές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών, αποτελώντας την πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε την παγκόσμια εφαρμογή του IATA Travel Pass στο δίκτυό της, ενώ αυξήσαμε τις δυνατότητες ψηφιακής επαλήθευσης στον κόμβο του Ντουμπάι.

Επιπλέον, το πλήρωμα καμπίνας μας έχει έδρα το Ντουμπάι, το οποίο θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα και πλέον δημοφιλή μέρη στον κόσμο για διαμονή και εργασία. Η Emirates παρέχει δωρεάν κοινόχρηστα επιπλωμένα κλιματιζόμενα καταλύματα, υπάρχουν περισσότερα από 50 κτίρια σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το Ντουμπάι που φιλοξενούν το πλήρωμά μας, ενώ κάθε πολυκατοικία διαθέτει εγκαταστάσεις αναψυχής.

Ποια είναι τα μοναδικά σημεία που προσφέρει η εταιρεία στον επιβάτη του σήμερα;

Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της Emirates συνεχίζουν να προτιμώνται από τους ταξιδιώτες και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες και προστιθέμενη αξία, ανεξαρτήτως της θέσης κράτησης. Από το εμβληματικό μας αεροσκάφος A380 και τον στόλο Boeing 777 μέχρι τις εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουμε τόσο στο έδαφος όσο και εν πτήση, οι επιβάτες μας αναγνωρίζουν το επίπεδο της ποιότητας και συνεχίζουν να είναι πιστοί στην Emirates.

Το αεροσκάφος A380 της Emirates είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους επιβάτες για τις ευρύχωρες και άνετες καμπίνες του. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες ξεχωρίζουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά του, το σαλόνι και το Shower Spa. Το Emirates Skywards, το αναγνωρισμένο πρόγραμμα επιβράβευσης της Emirates και της flydubai, παρουσίασε επίσης γενναιόδωρες προσφορές με το Skywards Exclusives – ένα μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης που παρέχει μοναδικές εμπειρίες μέσω του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου προνομίων. Στην Ελλάδα, η Emirates διατηρεί στενή συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες της. Το 2011 εγκαινιάσαμε το γκισέ μας στο Ελ. Βενιζέλος, μέσω του οποίου παρέχουμε υπηρεσίες όπως κρατήσεις, εκδόσεις εισιτηρίων, υπηρεσίες και αιτήματα που αφορούν τη μεταφορά των επιβατών.

Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας για το μέλλον;

Η Emirates αναζητά συνεχώς τρόπους για να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δυναμικό περιβάλλον της αεροπορικής βιομηχανίας. Η επιτυχία μας βασίζεται στο εξαιρετικά προσεγμένο και στοχευμένο επιχειρηματικό μας μοντέλο, που θέτει στόχους και προσαρμόζεται στις παγκόσμιες εξελίξεις και σε κάθε τοπική αγορά που δραστηριοποιείται. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώσαμε μια σημαντική επένδυση σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 105 αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, μέσω των οποίων θα διατίθεται η νέα κατηγορία θέσεων Premium Economy, η οποία έχει αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής από τότε που διατέθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021. Είχαμε επίσης υπογράψει μια συμφωνία με την Panasonic κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow 2021 για την παροχή μιας σειράς επιλογών ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης για την κατηγορία Premium Economy.

Η Emirates SkyCargo, ηγέτης στην παγκόσμια βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών, ανακοίνωσε επίσης στο Dubai Airshow ότι θα εισάγει δύο νέα Boeing 777F στον στόλο της το 2022 και ότι θα μετατρέψει τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη Boeing 777-300ER σε φορτηγά αεροσκάφη μεταξύ 2023 και 2024.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα