Ημέρα της γυναίκας: Τα McDonald’s έφεραν τα πάνω κάτω για εκείνες

Ημέρα της γυναίκας: Τα McDonald’s έφεραν τα πάνω κάτω για εκείνες

Η διάσημη εταιρία fast food γύρισε τις αψίδες του σήματός της, ώστε να συμβολίζουν τη λέξη γυναίκα (woman)

“Σήμερα γυρίζουμε τις χρυσές μας αψίδες για να γιορτάσουμε τις γυναίκες που επέλεξαν την McDonald ως κομμάτι της ιστορίας τους. Στις ΗΠΑ, ήμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε πως 6 στις 10 διευθύντριες των καταστημάτων μας είναι γυναίκες”. Με αυτή τη φράση, η αμερικανική εταιρία επικοινώνησε την καμπάνια της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το σήμα κατατεθέν της, το κίτρινο “M”, γύρισε ανάποδα για την ημέρα στο κατάστημα της πόλης Λίνγουντ στην Καλιφόρνια, όπως και η φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας στο twitter. Επιπλέον, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η εταιρία θα αναποδογυρίσει το σήμα της σε χάρτινες σακούλες και συσκευασίες στα 100 σημεία που διευθύνονται επίσης από γυναίκες στην Αμερική.

Το βίντεο που συνοδεύει την καμπάνια, ακολουθεί την διαδρομή της Γουίλιαμς, της Αφροαμερικανής που βρέθηκε πριν από δεκαετίες στην εταιρία και εργάζεται ακόμη σε αυτήν μέχρι σήμερα.


Και μπορεί η καμπάνια της McDonald’s να είναι χωρίς αμφιβολία έξυπνη, ωστόσο δεν ήταν όλοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθουσιασμένοι με το γεγονός. Δεν έλειψαν οι χρήστες που διαμαρτυρήθηκαν στη θέα της διαφήμισης, λέγοντας πως θα ήταν προτιμότερο να προσφέρουν αξιοπρεπέστερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Κάποιος χρήστης ανέφερε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. “Η McDonald’s αναποδογυρίζει το σήμα του για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες το ‘M’ αντιπροσωπεύει του άνδρες (Men)”. Βεβαίως υπήρξαν και εκείνοι που υποστήριξαν την ενέργεια και την βρήκαν ιδιαίτερα ευρηματική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα