ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: Με τη χρυσή σφραγίδα του JCI και στην επόμενη τριετία

ΥΓΕΙΑ

Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης την οποία έλαβε εκ νέου το νοσοκομείο αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευσή του να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς του.

Φαρμακοποιός εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν τα φάρμακά τους

Υγεία σε κατάρρευση, οι ασθενείς ζητούν συμβουλές στα φαρμακεία

Ανύπαρκτη είναι η πρωτοβάθμια υγεία στη χώρα μας, καθώς οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του προσωπικού γιατρού έπεσαν στο κενό. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς στρέφονται στα φαρμακεία.

Χάπια και σύριγγα ινσουλίνης

Πόλεμος γιατρών-φαρμακοποιών για αντιδιαβητικό φάρμακο που χορηγείται παράνομα για αδυνάτισμα

Η δραστική ουσία σεμαγλουτίδη έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς χρησιμοποιείται ως φάρμακο για αδυνάτισμα από πολίτες που δεν πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 (εκτός ένδειξης), αλλά θέλουν να χάσουν γρήγορα και εύκολα κιλά.

Φωτογραφία αρχείου

Η3Ν2: Η μεταλλαγμένη μορφή γρίπης των πτηνών μολύνει σκύλους - Πόσο κινδυνεύουν οι άνθρωποι

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στις υγειονομικές αρχές η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης των σκύλων. Πόσο πιθανή είναι η μόλυνση στους ανθρώπους.

Το περιφερειακό Ιατρείο της Ίου

Γιατί δεν πρόκειται να πάνε φέτος γιατροί στα νησιά

Όχι απλώς δεν κατάφερε ο Θάνος Πλεύρης με τα κίνητρα που έδωσε να πείσει γιατρούς να εργαστούν στα νησιά. Αλλά και αρκετοί επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον. Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα για τους γιατρούς σύμφωνα με έρευνα.

Εμβόλια

Εμβόλια Covid: Οι αναφορές στον ΕΟΦ για παρενέργειες και θανάτους

Το σύνολο των θανάτων μετά από εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19, αλλά και τις ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν ή αναφέρθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ.

Οι ιοί είναι 10 φορές πιο άφθονοι από τα βακτηριακά είδη στα κόπρανα των παιδιών.

Επιστήμονες εντόπισαν χιλιάδες άγνωστους ιούς στις λερωμένες πάνες των παιδιών

Πολυετής μελέτη για το άσθμα και τη χρόνια φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά ανακάλυψε 10.000 είδη ιών σε βρώμικες πάνες βρεφών, από 248 'οικογένειες' εκ των οποίων ελάχιστες ήταν γνωστές. Τι σημαίνει αυτό για τα μωρά.

Διαβήτης

Μελέτη-ορόσημο: Πώς άτομα με διαβήτη τύπου 2 θεραπεύτηκαν πλήρως μόνο με ειδική διατροφή

Εκτός του ότι οι ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή, απέφυγαν επικίνδυνες επιπλοκές, όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, τύφλωση, ακρωτηριασμό κ.ά. Το βρετανικό ΕΣΥ θα συνταγογραφεί σαν φάρμακο τη δίαιτα.

Οι καθυστερήσεις στη γλωσσική ανάπτυξη σε πρώιμο στάδιο είναι ένα θέμα που έχει λύση. Αρκεί να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση.

Έρευνα αποκαλύπτει γιατί κάποια παιδιά μαθαίνουν πιο αργά λέξεις από άλλα

Διαγνώσεις αναπτυξιακής γλωσσικής διαταραχής δεν γίνονται πριν τα 3 ή 4 χρόνια ενός παιδιού. Τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης μπορούν να βοηθήσουν ώστε να εντοπίζονται τα τυχόν θέματα νωρίτερα και να παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη.

Κραχ στην Υγεία: 5.000 € φέσι ανά γιατρό, ασθενείς που πληρώνουν από την τσέπη τους

Κραχ στην Υγεία: 5.000 € φέσι ανά γιατρό, ασθενείς που πληρώνουν από την τσέπη τους

Απλήρωτες εφημερίες που φτάνουν και τις 5.000 ευρώ ανά γιατρό και μερικά εκατομμύρια ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προμηθευτών και φαρμακευτικών εταιρειών, έχει στο “τεφτέρι” του το υπουργείο Υγείας, σε ένα ΕΣΥ με σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, φάρμακα και αναλώσιμα.

Organmeetings: Συνεχίζεται η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων

Organmeetings: Συνεχίζεται η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων

ΥΓΕΙΑ

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου ενημερωτικού προγράμματος από το Ίδρυμα Ωνάση και έγιναν μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας ζωής.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διαβλέπει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) λόγω της ελλείψης πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την ελληνική αγορά. Ποιες κατηγορίες φαρμάκων παρουσιάζουν και πάλι έλλειψη.

Τα συμπληρώματα δεν υποκαθιστούν τα τρόφιμα. Καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν μεταξύ όσων καταναλώνουμε και αυτών που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Τα 5 συμπληρώματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε υγιώς

Η υγεία μας διατηρείται μέσω όσων δίνουμε στον οργανισμό μας με τις τροφές που καταναλώνουμε. Ελάχιστοι όμως, λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία κατ' αυτόν τον τρόπο. Έτσι γίνονται σύμμαχοι μας τα συμπληρώματα διατροφής.

Στιγμιότυπο από μονάδα εντατικής θεραπείας

Υπερβάλλουσα θνησιμότητα: Γιατί ενώ σε όλη την Ευρώπη μειώθηκε, στην Ελλάδα αυξήθηκε

Η επάρκεια ή η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία είναι βασικός παράγοντας για τη ζωή ή τον θάνατο ασθενών, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ. Ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα.

To κοτόπουλο, όπως και όλα τα κρέατα έχουν βακτήρια που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Ράπιντ τεστ "βρίσκει" αν τα τρόφιμα μας έχουν σαλμονέλα

Τα βακτήρια της σαλμονέλας προκαλούν κοντά στις 10.000.000 περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας το χρόνο και περισσότερους από 150.000 θανάτους. Καναδοί επιστήμονες δημιούργησαν τεστ που μπορεί να μας λυτρώσει.

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά για πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά

Ζωική ή φυτική πρωτεΐνη: Ποια είναι καλύτερη για μυϊκή ενδυνάμωση, ποια για αδυνάτισμα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με τους στόχους που έχει ο καθένας έχουν τα φυτικά και ζωικά τρόφιμα. Πόσο πλήρεις είναι οι ζωικές και οι φυτικές πρωτεΐνες, πού βοηθούν, πού υστερούν.

Το καλοκαίρι πλησιάζει, όλοι δίνουμε μια επιπλέον σημασία στο βάρος μας -κάτι που θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε όλο το χρόνο, με focus στην υγεία μας.

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε έγκαιρα για το καλοκαίρι, τρώγοντας περισσότερο

Όταν μας λένε πως ‘πρέπει’ να τρώμε λιγότερο “ο εγκέφαλος μας αυτόματα αναζητά περισσότερα”. Ας δούμε τι μπορούμε να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να αποκτήσουμε υγιές βάρος.

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Αρκτούρος: 6 απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Συμπτώματα στα μάτια, ειδικά στα παιδιά, που δεν έχει δώσει καμία άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού μέχρι σήμερα, προκαλεί η νέα παραλλαγή Αρκτούρος. Σε ποιες χώρες έχει εμφανιστεί εκτός από την Ινδία, τι θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Διάδρομος νοσοκομείου (φωτογραφία αρχείου)

Το 38% πληρώνει από την τσέπη του την Υγεία – Γιατί στόχος της ΝΔ είναι να γίνουν ιδιωτικά τα νοσοκομεία

Τη μετατροπή όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μελετά η κυβέρνηση, τη στιγμή που μεγάλο ποσοστό πολιτών της χώρας πληρώνουν από την τσέπη τους τη δήθεν "δωρεάν και δημόσια Υγεία".

Λήψη υλικού για εξέταση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

"Πάγωσαν" οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η έναρξη του προγράμματος για δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, το οποίο είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Τι συνέβη.

Φαρμακείο

Εξαφανίστηκε φάρμακο για τον διαβήτη - Με ψευδείς βεβαιώσεις οι γιατροί το δίνουν για αδυνάτισμα

Γιατρούς δείχνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ως υπεύθυνους για τις σοβαρές ελλείψεις του αντιδιαβητικού φαρμάκου Ozempic, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, εκδίδουν ψευδείς γνωματεύσεις.

Τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού στην Ινδία

Αρκτούρος: Συναγερμός για τη νέα, υπερμεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Ινδία

Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων πριν ένα μήνα ήταν 242 και σήμερα ξεπερνούν τις 3.000. Επέστρεψαν οι μάσκες σε δημόσιες υπηρεσίες, τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία στην Ινδία.