ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Rapid test (drive through) για τον κορoνοϊό από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: 1724 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και ρεκόρ με 738 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 1724. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 65 συμπολίτες μας. Στους 738 οι διασωληνωμένοι.

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή ερευνητική μελέτη σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουν νοσήσει από τον ιό SARS-CoV-2

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή ερευνητική μελέτη σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουν νοσήσει από τον ιό SARS-CoV-2

ΥΓΕΙΑ

Η ερευνητική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διεξήγαγε, πρωτοποριακή μελέτη που εξετάζει την επίπτωση του κορωνοϊού στην μικροκυκλοφορία της καρδιάς, στους ποδοσφαιριστές της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελληνικής Super League, ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΝΑΥΠΛΙΟ - 26032021 - Διενέργεια ελέγχων με ταχείας ανίχνευσης τέστ για τον COVID-19

Κορονοϊός: 1449 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, 54 νεκροί - Ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 1449. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 54 συμπολίτες μας. Στους 735 οι διασωληνωμένοι.

Used syringes with the Pfizer-BioNTech and Moderna COVID-19 vaccine are seen discarded in a biohazard trash container at a COVID-19 vaccination site at NYC Health + Hospitals Metropolitan, Thursday, Feb. 18, 2021, in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)

Τι συμβαίνει στην αγορά εμβολίων κορονοϊού

Οι ιδιωτικοί εμβολιασμοί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το εμβόλιο αξίας 12 ευρώ στα μαγαζιά της Ινδίας, οι αλλαγές 'status' στις λίστες με την προτεραιότητα, η 'μαύρη αγορά' και το dark web. Γιατί η Σερβία είναι η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς στην Ευρώπη.

Τεστ κορονοϊού

Κορονοϊός: 3.133 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, 72 νεκροί - Ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3.133. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 72 συμπολίτες μας. Στους 728 οι διασωληνωμένοι.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας: "Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει"

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας όσν αφορά την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Όπως τόνισε, ο καλύτερος καιρός, και τα περισσότερα εμβόλια και τεστ είναι το "κλειδί" για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Κορονοαϋπνία: Τι είναι και πως εκδηλώνεται στην καθημερινότητα μας

Κορονοαϋπνία: Τι είναι και πως εκδηλώνεται στην καθημερινότητα μας

Η εμφάνιση διαταραχών ύπνου ιδιαίτερα στους υγειονομικούς αλλά και στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε άγχος και κατάθλιψη, γίνεται όλο και πιο έντονη

Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Κορονοϊός: 1496 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, 53 νεκροί και ρεκόρ με 707 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 1496. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 53 συμπολίτες μας. Στους 707 οι διασωληνωμένοι.

A member of production checks cell growth and viability of a bioreactor sample under an inverted microscope inside the Incepta plant on the outskirts of Dhaka in Bangladesh Saturday Feb. 13, 2021. (AP Photo/Al-emrun Garjon)

Τριανταφυλλίδης: Η βρετανική μετάλλαξη έχει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον καθηγητή γενετικής του ΑΠΘ. Όπως είπε ο Κ. Τριανταφυλλίδης η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού ειναι 60% μεγαλύτερη.

Κορονοϊός και εμβολίο: ένας παθολόγος απαντά

Κορονοϊός και εμβολίο: ένας παθολόγος απαντά

ΥΓΕΙΑ

Ο κορονοϊός SARS-CoV-2 είναι ένας νέος ιός που μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα με τα συστήματα υγείας παγκοσμίως να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. 

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κορονοϊός: Το ΕΣΥ γονατίζει, η άρση του lockdown αργεί

Βαραίνει σημαντικά ο φόρτος εργασίας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς τα στοιχεία της επιδημίας είναι δυσμενή και τα θέματα όπως τουρισμός, λιανεμπόριο, σχολεία αλλά και test αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση.

Κορονοϊός: 2.588 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 1317 στην Αττική - 52 νεκροί και ρεκόρ διασωληνώσεων

Κορονοϊός: 2.588 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 1317 στην Αττική - 52 νεκροί και ρεκόρ διασωληνώσεων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης , ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2588. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 52 συμπολίτες μας. Στους 706 οι διασωληνωμένοι.

Σαν σήμερα ιδρύθηκε ο Ευαγγελισμός από 62 Κυρίες

Σαν σήμερα ιδρύθηκε ο Ευαγγελισμός από 62 Κυρίες

Το νοκοσοκομείο που έγινε αρχικά γνωστό ως "Σύλλογος Κυριών υπέρ Γυναικείας Παιδεύσεως " μετράει 140 χρόνια συναπτής παρουσίας στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής, ακολουθώντας πιστά τις ιατρικές καινοτομίες.

Rapid test για τον Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: 3062 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 1422 στην Αττική - 67 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3062. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 67 συμπολίτες μας. Στους 699 οι διασωληνωμένοι.

Mεταξύ πολλών άλλων, η πανδημία πέρασε από τεστ το βαθμό ενσυναίσθησης των κατοίκων του πλανήτη -και σε δεύτερο χρόνο αν έχουμε στοιχεία ψυχοπάθειας.

Η συμπεριφορά της πανδημίας που σχετίζεται με την ψυχοπάθεια

Αρνείστε να φορέσετε μάσκα; Αδιαφορείτε το social distancing ή όποιο άλλο μέτρο για την πανδημία; Βραζιλιάνοι επιστήμονες ερεύνησαν το πώς ανταποκριθήκαμε στους κανόνες της πανδημίας με τη ψυχοπάθεια και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Δραματική είναι η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων.

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Τι συνέβη στο Λαϊκό

Το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες λόγω αύξησης της ανάγκης για νοσηλείες στα νοσοκομεία, αποτελεί γρίφο πλέον με τις αθρόες εισαγωγές των ασθενών. Έντονη πίεση χθες στην εφημερία στο "Λαϊκό" το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση τα κατάφερε.

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο Σύνταγμα

Κορονοϊός: Ρεκόρ με 3586 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 1779 στην Αττική- 51 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3586. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 51 συμπολίτες μας. Στους 699 οι διασωληνωμένοι.

Θ. Χαραμής, πρόεδρος του "Ερ. Ντυνάν": Την ώρα της εθνικής μάχης απαιτείται συστράτευση όλων

Θ. Χαραμής, πρόεδρος του "Ερ. Ντυνάν": Την ώρα της εθνικής μάχης απαιτείται συστράτευση όλων

ΥΓΕΙΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, το "Ερρίκος Ντυνάν", εφημερεύει με όλες τις ειδικότητές του για non - covid περιστατικά, μέσα στο πλαίσιο εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.