Εμβόλιο Κορονοϊού: Από αύριο η τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους

Εμβόλιο Κορονοϊού: Από αύριο η τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους
ARIS OIKONOMOU/ SOOC

Με μήνυμα στα κινητά τους απο σήμερα, Δευτέρα, περίπου 285.000 πολίτες θα ενημερωθούν για την τρίτη δόση του εμβολίου. Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού.

Την Τρίτη 14/9 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου που αφορά ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για 285.000 πολίτες οι οποίοι από σήμερα Δευτέρα θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους.

Οπως είχε πει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου θα ακολουθήσουν τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60ετών και εκείνων που αντιμετωπίζουν αυξημένη έκθεση αλλά και χρόνια νοσήματα.

Χθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατα τη συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ, σημείωσε πως η 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράλληλα είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την 3η δόση. "Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους", συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network