Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργούν νέα δεδομένα

Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργούν νέα δεδομένα
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου διεξάγονται δωρεάν rapid test για τον Covid-19. Eurokinissi

"Μας απασχολούν οι μεταλλάξεις" είπε ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας οτι εξετάζεται η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ωστε να αντιμετωπιστεί η πίεση στο ΕΣΥ.

Αναφορά στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα έκανε ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε οτι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική.

Κικίλιας: Μας απασχολούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

Υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες είπε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ενώ τόνισε «γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε». Ο υπουργός Υγειάς επισήμανε επίσης ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

Ο Αντιρπόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, επισκέφθηκε σήμερα τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου διεξάγονται δωρεάν rapid test για τον Covid-19, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) Eurokinissi

 

Μιλώντας για Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είπε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.

«Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας» κατέληξε.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την επίσκεψη του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος. Ο υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο Αντιρπόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, επισκέφθηκε σήμερα τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου διεξάγονται δωρεάν rapid test για τον Covid-19, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) Eurokinissi

 

Σχοινάς: Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται

Αφού παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της».

Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία» είπε τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα