Κοινό μυστικό οι 'δωρεές' από ασθενείς σε δημόσια νοσοκομεία

Κοινό μυστικό οι 'δωρεές' από ασθενείς σε δημόσια νοσοκομεία

Οι "δωρεές" υλικών από ασθενείς προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα νοσοκομεία της χώρας

Κοινό μυστικό στα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται ότι αποτελούν οι "δωρεές" υλικών από ασθενείς προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση.

Μετά το ΑΧΕΠΑ όπου έχει επέμβει και ο εισαγγελέας για τις "δωρεές" ασθενών που κατήγγειλε ο σύλλογος των εργαζομένων  και που έφταναν μέχρι 3.000 ευρώ για υλικά επεμβάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθούν οι ασθενείς, ακόμη δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι εφαρμόζει αυτή την πρακτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, "δωρεά" μεγάλης αξίας έγινε από ασθενή που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Άλλωστε, σε έγγραφό του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα οδηγηθεί σε μείωση των επεμβάσεων καθώς το κόστος είναι πολύ υψηλό και δεν καλύπτεται από τα προβλεπόμενα νοσήλια (ΚΕΝ).

Για παράδειγμα, τα ΚΕΝ για ενδοαγγειακή αποκατάστασης ανευρυσμάτων προβλέπουν δαπάνη από 7.258 ευρώ έως και 11.318 ευρώ ανάλογα με τις ημέρες νοσηλείας και τη βαρύτητα του περιστατικού. Για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι το μέσο κόστος για τον ασθενή ανέρχεται σε περίπου 19.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ HEALTHVIEW.GR

Ανάψτε το φως για να χάσετε βάρος!
Ο έρωτας παχαίνει!
SHARE:

24Media Network