Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Τι συνέβη στο Λαϊκό

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Τι συνέβη στο Λαϊκό
Δραματική είναι η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων. AP

Το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες λόγω αύξησης της ανάγκης για νοσηλείες στα νοσοκομεία, αποτελεί γρίφο πλέον με τις αθρόες εισαγωγές των ασθενών. Έντονη πίεση χθες στην εφημερία στο "Λαϊκό" το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση τα κατάφερε.

Αδυναμία να αντιμετωπίσουν την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω της επιδημίας, διαπιστώνεται όλο και εντονότερα στα νοσοκομεία με πληροφορίες να αναφέρουν ότι χθες το Νοσοκομείο Λαϊκό έφτασε στα όριά του, κατά την εφημερία του. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες δύο ασθενείς διασωληνωμέοι εκτός ΜΕΘ κατέληξαν στο νοσοκομείο περιμένοντας να βρουν ένα κρεβάτι στην Εντατική.

Χθες λοιπόν το βράδυ το νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τις 21:00 τις εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια καθώς και οι 90 κλίνες ήταν κατειλημμένες, αν και η διοίκηση διαψεύδει μια τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με το OPEN παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Δραματική εφημερία, τραγική νύχτα. Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» είπε λίγο πριν τις 8:00 ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid». Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί.

Η κατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αν κρίνει κανείς και από το τι συνέβη πριν μερικές μέρες στην εφημερία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της χώρας, στον Ευαγγελισμό.

Τι απαντά το Λαϊκό

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

Ουδέποτε διακόπηκε και ουδέποτε κατάρρευσε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

Στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα